Det var ikke næsten ikke til at bære. Da Rangers for fire år siden blev erklæret bankerot, og måtte gennemgå en ydmygende rekonstruktion, for en klub, der var vant til at holde til i Skotlands bedste fodboldrække.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Men i går sluttede de ydmygende fire år uden topfodbold for den Glasgow-baserede klub Rangers FC. Med en sejr 1-0 hjemme mod Dumbarton på et fuldstændig udsolgt Ibrox Stadium.

Den skotske klub er blevet mestre 54 gange, og har vundet den skotske pokal 33 gange.

Holdets træner, Mark Warburton, udtaler til The Telegraph, at han forventer, at hans mandskab kan udfordre Celtic fra første dag:

“Forventningen til næste sæson er, at vi skal være konkurrencedygtige. Vi går ind til kampene med den forudsætning, at vi vil vinde. Jeg vil ikke udelukke, at vi kan være i stand til at vinde mesterskabet allerede fra næste år af.”

Rangers var ellers en fast bestanddel i den bedste skotske fodboldrække, hvor man i hver sæson konkurrerede med Celtic om at vinde det skotske mesterskab.

I 1973 vandt Rangers sin første og hidtil eneste europæisk titel, da man i pokalvindernes Europa Cup-finale vandt 3-2 mod russiske Dinamo Moskva.

I begyndelsen af det nye årtusindeskifte tabte Rangers mellem 200 og 300 millioner kroner, men det afholdte ikke den skotske storklub fra at spendere store summer på at få et stjernespækket hold.

I 2012 stoppede festen, da de skotske skattemyndigheder opdagede de store underskud, og den skotske klub fik smidt en regning på omkring 700 millioner kroner samlet set.

Man blev tvangsnedrykket, idet klubben ikke kunne betale de kæmpe regninger tilbage, og klubben måtte derfor lade livet i den bedste skotske række, og blev rykket ned til 4. division.

Siden da fulgte to oprykninger i træk, så man nu var placeret i den næstbedste række. Herfra fik Rangers imidlertid et problem, da man sluttede på tredjepladsen og måtte ud i playoff-kampe mod Motherwell. Her tabte man samlet set 6-1, og dermed var man nødt til at tilbringe endnu en sæson i den næstbedste række, før man altså i går kunne rykke op i den bedste række med en 1-0 sejr over Dumbarton.

Dermed er fire år i helvede for Rangers slut, og klubben kan nu endelig se frem til Old Firm-derbyet mod Celtic.

I den næstbedste fodboldrække har Rangers indtil videre opnået et tilskuersnit på omkring 45.000 tilskuere.

Læs også: Avis: Tottenham angiveligt på jagt efter endnu en belgier