I kølvandet på, at Raheem Sterling tirsdag skrev under med Manchester City og blev Englands dyreste fodboldspiller nogensinde med en transfersum på 515 millioner kroner, har BBC.com været i gemmerne og fundet de dyreste britiske fodboldspillere gennem tiden. Bemærk, at når der skrives britiske spillere, så er det altså spillere der kommer fra hele Storbritannien og ikke kun England.

Læs også: Hvem er Pogba? United har måske lavet sommerens bedste transfer

275 millioner kroner – James Milner (Aston Villa til Manchester City, 2010)

milner

James Milner er en rigtig fighter og han har egentlig fortjent mere anerkendelse end han får i medierne. I Aston Villa blev det kun til to sæsoner inden turen hurtigt gik videre til den blå del af Mancester, og Milner blev en del af oliesheikernes storhedsvandvid, hvilket må siges at være lykkedes meget godt, med flere titler. Nu er Milner så også fortid i City, efter Liverpool har købt englænderen i dette transfervindue. I sin City-tid nåede midtbanespilleren at spille samtlige pladser på den offensive del af banen, måske bortset fra decidereret angriber. Højre og venstre kant, defensiv og offensiv midtbane og højre back er det blevet til, og hele tiden uden at klynke det mindste. Imponerende.

 

Brug piletasterne nedenfor for at komme videre til næste spiller.

 

285 millioner kroner – Wayne Rooney (Everton til Manchester United, 2004)

rooney

Da den daværende manager Sir Alex Ferguson i 2004 hentede den blot 19-årige angriber Wayne Roony til Old Traford, blev han den dyreste engelske teenager nogensinde. 285 millioner kroner var mange penge for en uprøvet angriber, som havde scoret relativ imponerende 15 mål i 42 kampe. Men handlen gik igennem og den unge engelske angriber havde nu et kæmpeprisskilt om halsen som han skulle leve op til. Successen kom rigtig efter nogle sæsoner i den røde del af Manchester og nu er den 29-årige spiller, anfører, holdets leder og sidste fod på 161 mål i 313 kampe.

 

 

Læs også: Ti rigtig dyre Premier League-flop

285 millioner kroner – Luke Shaw (Southampton til Manchester United, 2014)

shaw

Luke Shaw har været ude med ni forskellige skader i hans debutsæson for de Røde Djævle. Det er resulteret i sølle 16 kampe. Når han så endelig har spillet har det været noget værre rod og intet har rigtig fungeret. Hans vilje til at spurte rundt på banen og jagte bolde er også gradvist forsvundet samen med hans lovende fremtid.

Dette var de ord vi tidligere på året beskrev Luke Shaw med i artiklen om Premier Leagues værste handler, her: Top 5: Værste PL-signings denne sæson – United stærkt repræsenteret, og dem kan vist godt bruges igen. Udover det, overgik Shaw, Rooney, i at være den dyreste teenager, omvendt er successen ikke kommet, som den kom til Rooney.

317 millioner kroner – Rio Ferdinand (Leeds til Manchester United, 2002)

rio

Sir Alex Ferguson handlede rigtig i at hente Rooney, dengang tilbage i starten af 00’erne, for angriberen blev en kæmpe succes og er stadig en del af Uniteds storhold. Omkring samme tidspunk blev forsvarsspilleren Rio Ferdinand købt fra Leeds United, og efter to sæsoner i klubben spillede englænderen nu fast hver weekend, og i mange af sæsonerne stod der 30+ i kampe, når sæsonregnskabet skulle gøres op. Det eneste der kunne slå forsvarsklippen ud var alderen, og det gjorde den. Langsommere bevægelser, dårlige til at forudse spillet og svigtende koncentration blev lig med et exit fra den røde del af Manchester. Heldigvis var præstationerne gode nok til, at QPR ville have ham og her har han spillet siden 2014.

370 millioner kroner – Andy Carroll (Newcastle til Liverpool, 2011)

carrol

Efter Torres-handlen som sendte ham til Chelsea for 370 millioner kroner, kunne Liverpool have siddet og gnedet sig i hænderne over hvilket flop Torres blev og hvor mange penge de fik, hvis det bare ikke havde været for deres køb af Andy Carrol samme år, som gjorde englænderen til Englands dyreste fodboldspiller nogensinde. De brugte 2/3 af Torres-millionerne på at hente en middelmådig angriber fra midterklubben Newcastle, der viste sig alligevel ikke at passe ind i den daværende manager Kenny Daglishs måde at spille fodbold på.

Året efter ankomsten til Anfield blev Carroll lejet ud til West Ham United, som året efter købte angriberen fri for under det halve af, hvad han havde koster The Reds. Tiden i West Ham United er ikke den mest succesfulde og han er sjælendt fit for fight.

 

515 millioner kroner – Raheem Sterling (Liverpool til Manchester City, 2015)

LEICESTER, ENGLAND - DECEMBER 02:  Raheem Sterling of Liverpool reacts uring the Barclays Premier League match between Leicester City and Liverpool at The King Power Stadium on December 2, 2014 in Leicester, England.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Raheem Sterling er Englands dyreste fodboldspiller nogensinde med sin pris på 515 millioner kroner. Dette er en del slat penge for en 20-årig angriber som kun har været professionel i tre år. Tre år mine damer og herrer. 18 mål i 85 kampe for The Reds er nok til at overbevise Manchester City om en kontrakt på mere end en million kroner om ugen til den unge angriber, ifølge BBC.com.

900 millioner kroner – Gareth Bale (Tottenham til Real Madrid, 2013)

bale

Luke Shaw er den dyreste teenager nogensinde, Sterling er Englands dyreste nogensinde, mens Gareth Bale er Storbritanniens dyreste fodboldspiller nogensinde. Da man ikke kender transfersummen præcist, siger flere medier, at Bale sågar kunne være verdens dyreste, og dermed overgå Cristiano Ronaldo i at have det tungeste prisskilt om halsen. Tottenham købte waliseren for småpenge i Southampton i 2007, og her skulle kantspilleren igennem meget for at få succes. Blandt andet skulle der 25 kampe til, før han fik sin første sejr for Tottenham, hvilket gjorde ham noget upopulær og flere ville have ham solgt, blandt andet til Birmingham City, som på dette tidspunkt var interesseret. Det var nok meget klogt, at de ikke gjorde dette, for Tottenham tjente en formue på salget af deres ulykkesfugl.