Det er i dag blevet bekræftet, at VM i Qatar i 2022 skal afholdes om vinteren i stedet for om sommeren. Lige siden rygterne om dette begyndte at spire, har mange været ude og kritisere tidspunktet turneringen skal afholdes på, og fodboldligaerne bliver i 2022 afbrudt af verdens mest prestigefyldte turnering, Verdensmesterskaberne i fodbold.

Hvorfor skal VM afholdes om vinteren?

Grunden til at man i 2022 kan se verdensstjernerne udfolde sig, imens man sidder og drikker varm kakao i stedet for at spise is, er fordi der i Qatar er ekstremt varmt om sommeren.

Læs også:Ronaldos hemmelige plan: Er Real Madrid fortid?

Det kan blive helt op til 42 grader varmt i ørkenlandet, hvilket forårsager, at spillerne vil have meget svært ved at gennemføre fodboldkampene, hvis slutrunden skulle afholdes fra juni til juli.

“Jeg er ikke sikker på, at VM i 2022 bliver afholdt i vintermånederne”

ESPN-eksperten, Tommy Smyth, har dog i et interview sagt, at han ikke tror på, at VM i 2022 bliver afholdt fra november til december. Grunden til dette er blandt andet, fordi han mener, at der ville komme store klager fra de forskellige klubber i verden, da det vil tære hårdt på de spillere, som skal deltage i en VM-slutrunde i midten af sæsonen.

Læs også: Anthony Martial, Uniteds nye problemknuser?

Slutrunden er planlagt til at begynde den 21. november 2022, og så slutter den 28 dage senere i slutningen af december 2022. Det vil være første gang nogensinde, at en VM-slutrunde bliver afholdt om vinteren.

Bekræftelse af korruption kan sætte en stopklods for vinter-VM

Fodboldorganisationen, FIFA, som står for afholdelsen af VM, er under stor mistanke for korruption, da man blandt andet er blevet beskyldt for at have modtaget penge fra Qatar, for at give landet lov til at afholde Verdensmesterskaberne i fodbold.

Hvis det bliver bekræftet, at FIFA er blevet bestukket, så vil VM i 2022 med stor sandsynlighed gå til et andet og noget koldere land end Qatar, så VM i 2022 alligevel vil blive afholdt om sommeren.