Af David Paris

Bayern Münche har fyret deres træner Carlo Ancelotti og skal naturligvis have en ny, gerne så hurtigt som muligt. Den italienske træner vandt i sidste sæson det tyske mesterskab i sin første sæson i klubben og nåede desuden til kvartfinalerne i Champions League. Den blandede succes i Europa og i hjemlandet har åbenbart ikke været nok for Bayern München-ledelsen, der som bekendt fyrede den blandt andet tidligere Chelsea- og Real Madrid-manager.

 

Det er tidligt på sæsonen, så det er ikke mange toptrænere, der er frie på markedet og det er de færreste klubber, der vil lade deres træner skifte til mægtige Bayern på¨denne tid af sæsonen. Vi har dog alligevel, med inspiration fra de engelske medie The Telegraph og Goal.com forsøgt at finde nogle realistiske bud på, hvor der egentlig kan erstatte Ancelotti i den tyske storklub.

(Photo by A. Pretty/Getty Images for FC Bayern )

1. THOMAS TUCHEL

Den mest oplagte mand til jobbet på naturligvis være den tidlgiere Borussia Dortmund-træner Thomas Tuchel. Den 44-årige træner er i skrivende stund ikke ansat nogen steder efter han i sommer måtte forlade netop Borussia Dortmund.

Tuchel har mange forskellige kort i ærmet og betragtes af mange som en træner, der ligner Jurgen Klopp i Liverpool, der også har været trænet netop Dortmund. Han er dygtig taktiske, men formåede egentlig ikke at udfylde sit fulde potentiale på Signal Iduna Park i Dortmund. Måske kan han gøre det på Allianz Arena.

(Photo by Pool – Getty Images)

Tuchel, der også tidligere har trænet Mainz 05, er en mand, der har store visioner – og som kan klare det. Men det kræver tid, så Bayern München skal kun ansætte ham, hvis de virkelig tror på, at kan løfte klubben til tops i Europa.

 

2. JULIAN NAGELSMANN

Wonderkiddet, hvis man kan kalde en træner det, er nok den bedste beskrivelse af Julian Nagelsmann i den tyske klub Hoffenheim. Selv har han engang fortalt, at han ikke ville være bleg til at sige ja til et tilbud for netop Bayern München.

“Bayern München er en drøm for mig som træner. Jeg har boet og levet i München i mange år og så er født ikke så langt fra byen. Min kone og jeg og mit barn vil også gerne tilbage til München. Vi vil bygge et hus der og lade vores barn vokse op i vores egen hjemby,” skulle han have sagt i et interview til Eurosport.

Han er selv kun 30 år og har altså meget af lære. Men allerede nu viser han gode tegn; det er hans anden sæson i Hoffenheim og de klarer sig nogenlunde i Bundesligaen ligesom de formentlig også går videre fra gruppespillet i Europa League.