Valget er udskrevet, og om tre uger er enten Helle Thorning eller Lars Løkke statsminister. Valgmaskineriet har været klar længe, og fløjten har lydt til et politisk reality show på højde med VM i Brasilien. Krigen blandt vælgerne hærger de sociale medier, og VU, DSU og de andre politiske ungdomsorganisationer har lavet bannere og slagsange, som vil få selv de mest hardcore Brøndbytilhængere til at ligne artige søndagsskoledrenge.

Det bliver en beskidt valgkamp, der vil handle om at slå modstanderens spil i stykker, frem for at spille poleret og smukt politisk spil. I politik uddeles der ingen europæiske pladser for Fair Play, og vælgerne vil hellere underholdes af grimme tacklinger bagfra og personangreb end af sportsmanship og klogt spil.

Helle og Lars er begge lige så upopulære blandt danskerne, som Ricardo (æret være hans minde) var det i sin tid. De har begge tabt afgørende valgkampe før, og vi skal nok ud i forlænget spilletid og straffe før der kan kåres en ny statsminister. Vinderen af folketingsvalget bliver derfor, den der formår at dumme sig mindst i løbet af valgkampen. Eller sagt med andre ord – den der taber mindst.

Hos fodboldspilleren.dk foretrækker vi vindere. Vi vil have ledertyper, som fokuserer på egne styrker og tør gå forrest og insistere på offensivt og moderne spil. Og hvor ellers end i fodboldens verden fostres den slags vindertyper? Derfor har fodboldspilleren.dk fundet tre bud på  danske fodboldprofiler, som vi ville foretrække som statsminister i stedet for to Helle Thorning og Lars Løkke.

 

Stig Tøfting – Det er vigtigere at være frygtet end at være elsket

Stig Tøfting

Statsminister Stig Tøfting?

Indrømmet så var den Aarhusianske plæneklipper selv en mester i det beskidte spil, og her på redaktionen er vi sikre på, at Tøftings voldsomme og kompromisløse spillestil har været til stor inspiration for mange spindoktorer. Og både i statur og udtryk har Lars Løkke og Stig Tøfting en hel del til fælles. Men Tøftings vinderattitude er i en liga for sig, som Lars og Helle kun kan drømme om.

Og tænk lige over det… hvem ville du helst sende til atomforhandlinger med Putin? Gucci-Helle eller Tøfting? Vi er ikke i tvivl.

Stig Tøfting havde i sin tid som spiller en lille mental notesbog, hvor han noterede, hvem der havde lavet unoder og tricks på ham. Straffen faldt ikke altid med det samme. Der kunne godt gå år, før Tøfting betalte tilbage, men han betalte ALTID tilbage. Det er den form for grundighed, tålmodighed og målrettethed, som kendetegner ægte vindere og ledere.

Viljen til sejr er ekstrem hos den tidligere AGF-spiller og legende. Stig Tøfting fremtoner som en ærlig person – rå i filten – men ærlig. Tøftings ærlighed kan sikkert give enhver spindoktor og træner grå hår i hovedet, men danskerne elsker det. Stig Tøftings liv har budt på mange personlige og spillemæssige kriser, men han har altid mødt problemerne som en mand med oprejst pande. Derfor ser vi Tøfting som en mand, der kan føre Danmark gennem krisetider, og en mand har modet til at stå ved, hvad han beslutter at gøre, uden derefter at sende aben videre. Tøfting som statsminister – NO REGRETS!

Styrker: Viljen til sejr og ærlighed.

Svaghed: Hvis det går galt, så går det virkelig GALT.

Michael Laudrup – Statsministerposten som springbræt til international karriere

Statsministerposten kan bane vej for større internationale poster, og det er ingen hemmelighed at Laudrups ambitioner rækker langt ud over Danmark. Indtil videre har kun Anders Fogh Rasmussen haft formatet og kynismen til at tage det politiske spring ud i det store udland.

Michael Laudrup kan sagtens blive den næste.

michael laudrup som statsminister

Michael Laudrup som statsminister?

Som den største danske fodboldspiller gennem tiderne siger Laudrups pokalskab det hele. Han har stort set vundet alt og kan skrive italiensk, spansk og hollandsk mester på cv’et. Laudrups navn og opbakning i befolkningen er så stor, at han som den eneste, ville kunne blive valgt uden at føre valgkamp – ja faktisk uden overhovedet at stille op.

Laudrups tro på egne evner og hans kompromisløshed  kom bedst til udtryk, da han ragede uklar med Johan Cruyff i Barcelon. Efter fem mesterskaber med Barcelona, skiftede Laudrup til Real Madrid – og tog mesterskabet med sig! Den selvsikkerhed og kompromisløshed kendetegner en ægte vinder.

Laudrups internationale omdømme vil åbne mange døre for dansk erhvervs- og kulturliv. Bliver Laudrup statsminister vil Obama, Merkel og Assad stå i kø for at få taget selfies med ham.

Dog kan man betvivle, hvor godt han vil befinde sig i det politiske maskinrum med de mange forhandlinger og den daglige kontakt til pressen. Derfor anbefaler vi, at Laudrup udnævner John ”Faxe” Jensen, som assistentstatsminister, så han kan gøre det beskidte arbejde og agere bull dog.

Styrker: Som ambassadør for vil Michael Laudrup øge Danmarks brandingværdi betragteligt internationalt.

Svagheder: Hvis Laudrup bliver fornærmet, så smækker han med døren og går sin vej.

William Kvist – Vellidt, respekteret og taktisk begavet

William Kvist som statsminister?

William Kvist som statsminister?

William Kvist har i mange år været en af Danmarks mest begavede fodboldspillere. William Kvist er spilleren som med sin grundige forberedelse, enorme arbejdsindsats og taktiske forståelse gør sine medspillere bedre. ”Spørg ikke hvad dit hold kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit hold”, synes at være William Kvists motto.

Kvist er ikke den store målscorer, men resultaterne hos især FCK taler for sig selv. Her har han formået at tage mesterskab efter mesterskab. William Kvist er ikke personlighedstypen, der fører sig frem med Gucci tasker eller bliver forarget over, at der er mennesker i Danmark, der køber sko, der koster under 2000 kroner stykket. Tværtimod går han til opgaven med en ydmyghed og han er ikke bange for at komme med tilbage i forsvaret og hjælpe til, når det ser værst ud.

William Kvist er en spiller, som sætter holdet foran sine egne ambitioner. William Kvist er en mesterlig kandidat for statsministerposten, en statsminister der kan sætte nationens behov frem for sine egne ambitioner for at komme videre i systemet, og være villig til at tage de tæv, der kræves selv når det ikke er de mest populære opgaver, der melder sig.

I krisetider hvor der er brug for sammenhold og viljen til at ofre sig for nationen, kan William Kvist være lige netop den vindertype, Danmark har brug for som statsminister.

Styrker: Teamspiller, taktisk overblik og sætter holdet (nationen) frem for personen

Svaghed: William Kvist er i bund og grund et godt og anstændigt menneske med moralske skrupler. Anstændighed og moralske skrupler er egenskaber der er svære at kombinere med titlen som statsminister.