Kylian Mbappe er god. Ja, Kylian Mbappe er virkelig god. Monacos stjerne angriber fejrede sin 18 års fødselsdag få dage før jul sidste år, og er allerede et af de hotteste navne i international fodbold. Bestemt en spiller, der er værd at holde øje med. 

AF KRISTIAN PARIS 

Mbappe har vist sine evner i Champions League, hvilket har bragt den franske rigmandsklub Monaco til semifinalen for første gang siden 2004. Ligeledes har han formået at score hele fem mål i knockout fasen i turneringen – mod modstandere som Manchester City og Borussia Dortmund.

FBL-EUR-C1-MONACO-DORTMUND

I alle turneringer er det lykkedes ham at score 16 mål siden begyndelsen af februar. Det vækker naturligvis interesse, og det er ingen hemmelighed, at der er flere klubber, der flirter med at tanke om at hente den unge angriber for omkring 750 millioner danske kroner – hans frikøbsklausul.

Whoscored.com  har formået at lave en detaljeret statistik over Europas bedste unge angribere.

På listen er RB Leipzigs Timo Werner, Tottenhams offensive midtbane Dele Alli og Manchester Citys lejesvnede Enes Unal, der spiller i FC Twente. De har faktiske alle scoret flere end Mbappes 14 liga mål – men de har også spillet betydeligt flere minutter.

Mbappes liga mål er kommet i blot 1 230 minutter på banen, mens resten af de unge angribere mindst har spillet 2 200 minutter.

Det lader Mbappe tilbage med blot 88 minutter for at score et mål, mens nogle af de andre er helt oppe på 110 minutter pr. mål.

Ligeledes har Mbappe omtrent 3,4 skud på mål pr kamp, men PSV Eindhovens Gaston Pereiro fx har 3,7 skud på mål per kamp.

Det franske angriber talent er også mere klinisk end de andre. Angriberen behøver nemlig kun 3,36 skud på mål, før der i virkeligheden er mål.  – end bedre statistik end alle de andre unge angribere til sammen…

Ja, Mbappe vi holder øje med dig…