fa cupMandag aften mødes to tophold i engelsk fodbold i kampen om en semifinale plads i FA Cupen. Der er som altid lagt op til en storkamp, når disse to hold mødes – uanset formålet. Dog er der denne gang et større pres på Manchester United manageren, Louis Van Gaal, der siden juli har forsøgt sig af overtage den store plads efter Alex Ferguson, som hverken Giggs eller Moyes formåede. På trods af hans succesrige tid i AFC Ajax, fik han en hård start i England. Klubbens minimumskrav til Van Gaal var champions League kvalifikation og da dette i skrivende stund hænger i en tynd tråd, med kun 2 point ned til Liverpool, så er mandags FA opgør af stor betydning for manageren.

Arsenal har endnu en sæson, hvor deres spil er utilregnelig. Én kamp spiller de med hovedet under armen og den næste spiller de flot anstænding Wenger fodbold. Louis Van Gaal er derfor ikke den eneste, der kæmpe med ikke at tabe ansigt. Selvom Arsenal har vundet de sidste to Premier League kampe, og nu ligger på en 3. plads med kun 2 point efter City, så er der stadig et stor sår efter det ydmygende nederlag i Champions League til Monaco på hjemmebane.

Statistikken siger målfest

Arsenals tabte udebane kampe denne sæson ligger på 5 ud af 14 i Premier League, men med 1,5 scoret mål i hver af disse kampe. Modsat er det kun Chelsea der kan overhale United på deres hjemmebane statistik. United har kun tabt 1 ud af 13 hjemmebane kampe og scoret 30 mål. Disse tal får endnu engang opgøret med Arsenal og Manchester United til at ligne en spændende, jævnbyrdig og formentlig målrig kamp.