Liverpools tyske træner, Jürgen Klopp, har fortalt, hvordan hans mandskab skal stoppe Cristiano Ronaldo, og hvordan han formåede at lukke ned for portugiseren i 2013 med Borussia Dortmund. Der er dog et problem denne gang.

Nu på lørdag klokken 20.45 står Liverpool og Real Madrid over for hinanden i den mest prestigefyldte turnering i klub-fodboldens verden.

Det kan meget vel være en kamp fyldt med mål, idet begge hold tilsammen har scoret over 70 mål i dette års version af Champions League.

Og Ronaldo er meget vel manden, der kan blive afgørende for, hvorvidt Real får succes mod Liverpool ej. 15 mål har han scoret i bare 12 kampe i turneringen i denne sæson.

Klopp har stået over for Ronaldo to gange i Champions League før. Begge gange som Borussia Dortmund-træner.

Sidste gang det skete var i 2014. Her vandt Real Madrid ‘La Decima’ imod Atlético Madrid i finalen, men året før kom beviset for, hvorfor Klopp er en af de bedste trænere på europæisk jord.

Han stod overfor en noget nær umulig opgave, da hans hold trak Real Madrid i semifinalerne af Champions League. Dortmund endte dog med at tage sejren i den første kamp med hele 4-1.

Avis: Liverpool-skifte er 99 procent sikkert

Og i et interview med Robbie Fowler i The Mirror, afslører Klopp, hvordan han var i stand til at standse Ronaldo den dag.

– Mario Götze mandsopdækkede Alonso! Det er sandt. Alle vidste det før kampen.

– Alonso får bolden, han drejer sig, og Ronaldo er allerede stukket af sted. Sådan var det hver gang. Så vi fik Mario til at mandsopdække Alonso i 4-1-sejren på hjemmebane.

– Og det gik faktisk rigtig godt. Men det er ikke nemt at gøre disse ting mod Real Madrid. De er hårde som sten.

– Har du nogensinde set dem panikke på grund af nogen havde en chance mod dem? De er kolde som is, og lægger ikke mærke til det.

Men Alonso er ikke længere at finde i klubben, og Ronaldo har stadig formået at blomstre på banen. Derfor bliver Klopp nødt til at finde en anden måde at stoppe den portugisiske landsholdsspiller på lørdag aften.

Rygterne har længe svirret: Nu udtaler Liverpool-emne sig for første gang