Kroatien er forberedte på at møde et hvilket som helst topseedet landshold ved fredagens VM-lodtrækningen, men vil gerne undgå naboerne og de bitre Balkan-rivaler fra Serbien. Det understreger Zlatko Dalic i et interview torsdag.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Kroaterne vandt 2-0 og spillede 1-1 med Serbien i deres to indbyrdes kampe mod hinanden som selvstændige nationer i forbindelse med kvalifikationen til VM i 2014, men Dalic mener, at serberne vil være sværere at arbejde med ved næste års VM i Rusland.

– Jeg vil helst ikke møde Serbien, for de har et rigtig godt hold med mange kvalitetsspillere, som alle spiller i de bedste klubber i Europa, citeres Dalic for at sige af det kroatiske dagblad, Sportske Novosti.

– Oven i det vil de også være fantastisk motiverede og tændt imod os, og jeg vil virkelig gerne undgå at havne i samme gruppe som dem.

La Ligas mest giftige angriber-duo gæster Camp Nou på søndag

Kroaterne, som befinder sig i andet seedningslag, kom med til VM i Rusland efter en samlet 4-1 nedslagtning af Grækenland i kvalifikations-playoff. De sluttede som nummer to i Gruppe I, som Island vandt.

Serbien, som er i det nederste fjerde seedningslag, nåede med til deres anden store turnering som selvstændig nation, ved at vinde Gruppe D, foran Irland og Wales.

Dalic er sikker på, at kroaterne kan blande sig, og avancere til de sidste 16 hold, og det er da også hans målsætning til VM.

– Hvad end, der venter os i lodtrækningen, selv hvis Tyskland er en af vores modstandere i gruppespillet, skal vi avancere til knockout-fasen, fortalte han.

– Vi ankommer til Rusland med forventninger om, at vi er gode nok, til at undgå en hurtig exit.

Du kan se, hvad der venter Kroatien og alle de andre VM-kvalificerede landshold i gruppelodtrækningen, der finder sted i dag klokken 15.45 på DR1.

Zorniger kunne ikke bruge ham: Nu er han på vej til spansk topklub