Det har været meget op og ned for Celta Vigo i denne sæson, og de ligger i øjeblikket i midten af tabellen i den bedste spanske række. Men hvis der er en ting, som forholder sig nogenlunde stabilt, så er det galisernes offensiv.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Manager i klubben, Juan Carlos Unzue, står i spidsen for en af de mest farlige offensiver i La Liga. Således tilbringer klubben i øjeblikket en placering på femtepladsen i flest scorede mål.  

Kun Barcelona, som er topscorer med 34 mål i turneringen, Valencia, Real Sociedad og Real Madrid kan måle sig med de 24 mål, galiserne har scoret i den første fjerdedel af denne sæson.

Af disse 24 mål, har Maxi Gomez og Iago Aspas stået for 14. Uruguayaneren og spanieren udgør en giftig duo, og har hver scoret syv mål.

Zorniger kunne ikke bruge ham: Nu er han på vej til spansk storklub

Faktisk er der kun to klubber, som kan prale af at have to spillere repræsenteret, hvad angår de 10 mest scorende spillere i ligaen. Det drejer sig om Valencia med Simone Zaza og Rodrigo Moreno, samt Celta Vigo med førnævnte Aspas og Gomez.

De øvrige ti mål scoret af holdet har seks spillere bidraget til. Danske Pione Sisto har bidraget med tre mål, Daniel Wass og Pablo Hernandez me to hver, og Gustavo Cabral, Sergi Gomez og Emre Mor med ét enkelt hver.

Samlet set udgør målscorerne næsten halvdelen af offensivspillerne i truppen.

Mens Vigo-mandskabet er i den bedre ende af tabellen, når det kommer til at score mål, forholder det sig helt anderledes, når man ser på indkasserede mål.

Med 19 indkasserede mål, deler Celta plads med Girona på niendepladsen over flest indkasserede mål. Noget, de er nødt til at forbedre, hvis de skal have nogen som helst forhåbning om at stjæle point fra FC Barcelona i søndagens kamp på Camp Nou.

11 mål i vild pokalfest: Jens Stryger og Udinese videre i Italien