Jeg er højreback. Det er der ingen tvivl om. Det har han altid spillet, både på hans gamle hold, Tottenham Hotspurs, men også hos Manchester City, som skiftede til sidste sommer. Walker har dog også spillet højreback på landsholdet – det engelske landshold, men det kommer han formentlig ikke til under sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Lige nu ser det nemlig ud til at England forsøger sig med et tremandsforsvar. Og det betyder altså, at Walker kommer til at spille som højre midterforsvarer. Træner Gareth Southgate mener, at den lynhurtige højreback Walker er klar på opgaven, men hovedpersonen selv, er rimelig skeptisk.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

28-årige Walker, der netop har vundet Premier League med Manchester City, siger følgende:

“Jeg har udviklet mit spil meget i denne sæson. Det er sket under Pep Guardiola i Manchester City. Og jeg er glad. Men nu skal jeg til at spille en anden rolle for mit land. Jeg gør det selvfølgelig, men det er uvant for mig. Kunne jeg have gjort det for to år siden? dengang var jeg mere højre kant end jeg var midterforsvarer, men måske er det omvendt nu. Jeg kan godt spille midtstopper.”

“Jeg prøvede det for første gang i kampen mod Holland. Jeg er højreback. Men så alligevel ikke. Måske er jeg også noget andet. Det var en venskabskamp, så presset var ikke så stort, men alligevel. Det gik ok og jeg føler mig klar – jeg ser det som en del af min naturlige udvikling – mere ansvar på banen – jeg er voksen og kan klare mere og flere udfordringer.”

Jeg er højreback – og en af de bedste!

Walker betragtes som en af de absolut bedste højrebacker. Walker er højreback og sådan har det altid været. Flere klubber meldte deres interesse i ham,da han var i Tottenham, blandt andet Barcelona og Chelsea. Det han gør dog er nemlig hans løbepensum, og hans ærgerrig i tacklingerne. Han vil gøre alt for at forsvare.