Gianluigi Buffon har i mange år været blandt verdens bedste målmænd.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Men efter denne sæson træder den legendariske italienske målmand ned fra tronen som en af verdens bedste målmænd. Det afslørede han i et interview med Sky Italia. Når VM i Rusland er overstået, er det slut for Buffon som aktiv, professionel fodboldspiller.

Læs også: Avis: Her er Manchester Uniteds næste signing

– Det her er min sidste sæson, og jeg er ret sikker på de valg, jeg træffer. Et eller to år mere vil ikke tilføje noget eller tage noget fra det, jeg allerede har opnået, sagde målmanden.

Men én ting kan få Buffon til at fortsætte sin karriere.

– Det skulle være, hvis vi vandt Champions League. Så ville jeg gerne prøve at vinde VM for klubhold, måske Wojciech Szczesny (Juventus’ reservekeeper, red.) så kunne spille nogle af de andre kampe, siger han og uddyber.

– Men med en målmand som ham klar til at tage over, tænker jeg, at det er normalt, at jeg træder til side til næste år.

Læs også: Ekspert: Denne klub er den eneste, der kan vippe FCK af tronen

Champions League er en af de eneste turneringer, den 39-årige Buffon endnu ikke har vundet. Gennem sin 22 år som professionel har han blandt andet et VM, en EM-sølvmedalje, 10 italienske mesterskaber, et UEFA Cup-trofæ og fire italienske pokaltitler på CV´et.

Tre gange er det blevet til en finaleplads i Champions League, men det er alle gangene endt med et nederlag som udfald. Senest skete det, da Juventus i sidste sæson tabte med 4-1 til Real Madrid.

The Best-prisuddelingen resulterede blandt andet i, at Buffon blev kåret til sidste sæsons bedste målmand. Derudover kom han også på årets hold. Det er dermed noget af en glorværdig karriere, italieneren kan se tilbage på, når han til sommer, formentlig, stiller støvlerne på hylden.

Læs også: OVERRASKELSE: Liverpool-spillers agent spottet sammen med PSGs præsident