Leicester City vil ikke finde sig i homofobi på stadion. En gruppe på 20-30 personer, der alle var Leicester-fans, har angiveligt råbt homofobiske gloser mod Brightons fans. Klubben har derfor nu valgt at give karantæne til de involverede fans, og politiet har anholdt to.

Leicesters fans bakker altid godt op om holdet. Desværre er det ikke alle, der kan indordne sig – men det har klubben nu gjort noget ved. Foto: David Ramos/Getty Images

af: Emil Plovgaard

Lørdagens kamp mellem Leicester City og Brighton & Hove Albion skulle have foregået i ro og mag, men sådan blev det langt fra. Omkring 20 minutter før slutfløjt begyndte fans af Kasper Schmeichels hold, Leicester, at synge homofobiske smædesange mod udeholdets fans.

SE OGSÅ: Real Madrid-kaptajn tangerer rekord – og det er ikke en, man skal være stolt af…

Men personalet på King Power Stadium reagerede prompte, og fik hurtigt udpegede de involverede personer, og fik herefter tildelt karantæne til dem.

Til The Independent udtalte en Brighton-fan således:

– Vi har igennem årene stødt på sådanne tilråb, men det har ikke været fokuseret på spillet.

– Imidlertid begyndte en gruppe på 20-30 Leicester-fans tæt på Brightons fans pludselig at synge homofobiske smædesang og lavede homofobiske fagter.

– Det var som at være tilbage i 1970’erne, og denne form for fordomsfulde og snæversynede opførsel er nødt til at stoppe. Det er derfor tilfredsstillende at se, at Leicester hurtigt reagerer på den opførsel, sagde en forurettet Brighton-fan efter kampen.

Leicester var på en og samme tid både skuffede og glade:

– Vi er skuffede over opførslen under lørdagens kamp, men vi er også glade for vagternes hurtige reaktion, som førte til, at den ansvarlige minoritet blev udvist fra stadion og anmeldt til politiet.

LÆS OGSÅ: Her er beviset: Eftertragtet Southampton-spiller på vej væk