Den brasilianske midtbanespiller Paulinho skiftede i sommer fra den stenrige kinesiske klub Guangzhou Evergrande til selveste Barcelona i den spanske La Liga. Et skifte, der chokerende det meste af fodboldeuropa, der havde set Paulinho ude af europæiske topfodbold for altid. Det er nemlig ikke ofte, at man vender tilbage til internationale topfodbold efter man er skifte væk til enten USA, Kina eller andre stenrige fodboldnationer.

Af David Paris 

Overgangssummen lød på, hvad der svarer til cirka 340 millioner danske kroner. Indtil videre har den tidligere Tottenham-spiller ikke været en succes i den catalanske storklub og i og med, at han ikke har spillet mange kampe fra start. Måske ændrer det scenarie sig snart.

Det er dog ikke kun Paulinho, der måske meget vel kunne være på vej tilbage til europæisk fodbold fra en af de mærkelige ligaer. Med inspiration fra det engelske medie 90min.com har vi fundet seks spillere, der kunne gøre netop det.

6. Renato Augusto (Beijing Guoan)

Alder: 29

Position: Midbane

Den aldrende midtbanespillere Renato Augusto valgte sidste sommer at skifte sin klub i hjemlandet, Corinthians, ud med Beijing Guoan, hvor han helt sikkert er klubbens største stjerne. Den tidligere Bayer Leverkusen-spiller har allerede haft succes internationalt og med 23 landskampe for det brasilianske landshold har den kinesiske storklub ikke fået fat i en helt dårlig mand.

Med gode præstationer og et par enkelte mål har Augusto, på trods af konkurrence i den bedste kinesiske række, alligevel spillet sig på det brasilianske landshold og han forventes at få en startplads til ved næste slutrunde.

Han er tidligere på måneden citeret for at have sagt, at han var glad i Kina og ikke ønskede sig et andet sted hen. Den udtalelse kan vi dog tage med et gran salt, da vi ifølge andre kilder, har fået at vide, at han måske godt kunne være interesseret i at vende tilbage til Bundesligaen.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side