5. Christian Bassogog (Henan Jianye)

Alder: 21

Position: angriber

Den afrikanske angriber er et eksempel på en af de spillere, der har valgt pengene frem for fodbolden i en så tidlig alder, at det måske kan komme til at koste ham en karriere i international topfodbold. Han er kun 21 år, men er allerede i gang med sin anden sæson i den kinesiske klub Henan Jianye.

Han startede sin karriere i storklubben Rainbow FC i hjemlandet, blev siden scoutet til USA hvor han impoerende danske trænere så meget, at den danske klub Aab i 2015 valgte at give den daværende kun 19-årige angriber en chance på førsteholdet.

I Aab imponerede han og flere eksperter spåede ham en stor fremtid – både Premier League og La Liga blev nævnt som mulige endestationer for spilleren. Efter Africa Cup of Nations i 2017 blev han købt for næsten 4 millioner danske kroner af den kinesiske klub. I 21 kampe har han nettede syv gange og assisteret sine holdkammerater lige så mange gange.

4. Axel Witsel (Tianjin Quanjian)

Alder: 28

Position: Midtbane

Nogen meget bemærkelsesværdigt ved Axel Witsel er, at den belgiske landsholdsspiller faktisk aldrig nogensinde har spillet i en af Europas fem største ligaer. Han har over 80 landskampe for hjemlandet og har faktisk ved flere lejligheder været anfører, men faktum er, at han aldrig har spillet i en af Europas fem største ligaer. Både Benfica og Zenit i den bedste russiske række har haft ham på lønningslisten og ja, så valgte han sidste sommer at skifte til den kinesiske række.

Ligesom Renato, så er det Witsels lederskab og gode præstationer, der meget vel kan være skyld i, at han vender tilbage til Europa – såfremt han beslutter sig for at prøve sig selv af i en stor liga, er vi sikker på, at de fleste storklubber vil stå i kø for at købe ham. Vi kan dog godt forstår, at lønnen på 120 millioner danske kroner om året, trækker i den anden retning.

3. Fernandinho (Chongqing Lifan)

Alder: 24

Position: angriber

Fernandinho på denne listes fjerdeplads er naturligvis ikke den Fernandinho, der i skrivende stund formentlig er på træningsbanen for Manchester City. Denne Fernandinho er yngre, 24 år, og mere offensiv end hans navnebror i den blå del af Manchester.

Han kom til den kinesiske række i 2015 fra Estoril Praia i den bedste portugisiske række og har siden udviklet sig til at være blandt holdets vigtigste spillere.

Mandskabet ved navn Chongqing Lifan, der midterhold i rækken, har helt sikker nydt godt af den offensive midtbanespillers kvaliteter med bolden og søger man blot på youtube vil et hav af videoer dukke op – med Fernandinho i hovedrollen som målscorer og assists-mager.

Den tidligere Flamengo-spiller går en fin fremtid i møde og måske er det allerede på tide, at han i næste transfervindue sætter næste op efter at prøve sig selv af i andre større og mere konkurrencedygtige fodboldligaer.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side