Manchester City forventes at lukke aftale med den franske forsvarsspiller og landsholdspiller Aymeric Laporte inden for denne uge. Klubben fra den blå del af Manchester skulle have tilbudt ham en kontrakt og han skulle, ifølge flere medier, blandt andet Goal.com og The Telegraph, kun mangle at bestå lægetjekket for at kunne kalde sig ny Manchester City-spiller.

Skiftet er særdeles overraskende fordi Laporte for blot 18 måneder siden afviste at skifte til Manchester City og dermed foretrak at blive i sin klub, Athletic Bilbao i den spanske La Liga.

Manchester City, der i øjeblikket fører Premier League med over 10 point, har eftersigende udløst den frikøbsklausul, der er indbygget i Laportes kontrakt og kan derfor forhandle med spilleren uden om arbejdsgiveren, klubben Athletic Bilbao. Frikøbsklausulen er 57 millioner engelske pund eller 490 danske kroner. Flere medier har skrevet, at Laporte umiddelbart ville være det bedste valg for Manchester-klubben, der er på udkig efter en ny mand til midterforsvareret. Her har West Bromwich Albions midtstopper, den tidligere Manchester United-mand, Johnny Evans, være i søgelyset, på grund af hans alder, ville 23-årige Laporte være en mere langsigtet løsning for City med træner Pep Guardiola i spidsen.

Atheltic skulle angiveligt have prøvet at få Laporte til at blive i klubben til sommer med lønforhøjelse, men den franske spiller, der har været i klubben siden 2012, har offentligt udtryk sit ønske om at skifte til manchester City.

Såfremt Laporte kommer til England og Premier League, har Pep Guardiola og resten af City-ledelsen brugt, hvad der svarer til 3,8 millarder danske kroner på spillerhandeler inden for bare 20 måneder. Det er det højeste beløb på så kort tid nogensinde i nogen klub.

Laporte siger om det mulige skifte til City: “Hvordan kan jeg sige nej til Pep Guardiola. Kigger jeg på fordele og ulemperne er der klart flest fordele og jeg tror, at jeg vil kunne udvikle mig til en rigtig god spiller i miljøet i Manchester City. Jeg er kommet godt tilbage efter min skade og føler mig i rigtig god form, men jeg ved også at Premier League er en anden liga; hårdere og mere barsk.”