Med hele fire mål i bare tre kampe har Emiliano Marcondes vundet titlen som månedens Superliga-spiller i november.

Marcondes ses her i den omvendte kamp mod AC Horsens i september i år. Her lykkedes det ikke FC Nordsjælland at vinde i en kamp, der blev 2-2. Marcondes scorede dog, ligesom i 6-0 sejren, også to gange dengang. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Topscoreren i Alka Superliga, Emiliano Marcondes, er fredag blevet kåret til månedens spiller i Danmarks bedste fodboldrække.

Den offensive midtbanespiller scorede fire gange i tre kampe i november og lavede en assist. Dette gør, at han vinder titlen foran de to andre nominerede, Brøndbys Christian Nørgaard og FC Midtjyllands Marc Dal Hende.

VM: 5 ting du SKAL vide inden lodtrækningen i dag

Med de fire scoringer i november måned, overhaler Marcondes samtidig den norske målbomber, Pål Alexander Kirkevold, og med 14 mål efter 14 runder er han på en sikker førsteplads på topscorerlisten. Desuden har han lavet syv assist indtil videre i denne sæson.

Det er dog ikke sikkert, at Marcondes får lov til at slutte som topscorer i ligaen. Han skifter nemlig FC Nordsjælland og en tilværelse i Superligaen ud med den engelske klub Brentford, der hører til i The Championship til vinter.

Finalernes måned: Så vigtig er december for Real Madrid

I øjeblikket ligger FC Nordsjælland på en overraskende tredjeplads i Alka Superligaen. Klubben har fem point op til FC Midtjylland på andenpladsen og seks point op til Brøndby på førstepladsen.

Der er to Superliga-kampe tilbage inden vinterpausen. Her skal nordsjællænderne møde FCK på udebane og slutter af med Hobro på hjemmebane.

Det var overhovedet ikke forventet, at FC Nordsjælland ville være med så langt fremme i mesterskabsdysten. Klubben solgte nemlig Stanislav Lobotka og Marcus Ingvartsen kort før sæsonstart, men på forunderligvis har de formået at presse citronen – og med stor succes.

Tidligere landsholdsspiller: Giv os disse lande i VM-gruppen