Der er alt for stor forskel på betydende landskampe og testkampe. Det mener det europæiske fodboldforbund, UEFA, der har besluttet sig for at lave en ny turnering.

 (Photo by Marc Mueller/Bongarts/Getty Images)

Forskellen mellem betydende landskampe og testkampe er alt for stor. Derfor har UEFA vedtaget at skabe en helt ny turnering for herrelandshold ved navn Uefa Nations League. Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

Alle 55 medlemslande kommer til at deltage i Uefa Nations League, hvor fire hold kvalificerer sig til EM 2020. Landene deles op i fire ligaer efter placering på verdensranglisten.

SE OGSÅ: Avis: Liverpool på jagt efter kontraktfri tysker

I forhold til Verdensmesterskaberne i Rusland i 2018, er Danmark i øjeblikket placeret på en 3. plads, som ikke giver kvalifikation. Vores nærmeste konkurrent er Montenegro, mens Polen fører gruppen.

SE OGSÅ: Tidl. AaB-profil: Jeg havde forventet mere af klubben

Vi skal møde montenegrinerne på udebane d. 5. oktober, og har derfor en stor mulighed for at overgå dem på andenpladsen.

SE OGSÅ: Horsens spiller på CASA Arena til 2022

Men selv en andenplads rækker ikke langt nok til en direkte plads til verdensmesterskaberne. Den dårligste toer kommer nemlig ikke videre, så det er derfor også vigtigt at være bedre indbyrdes og score mange mål.

SE OGSÅ: Officielt: Anders Lindegaard har fundet ny klub