Den tyske tidligere forsvarsspiller, Per Mertesacker, ved en del om engelsk fodbold. I 2011 skiftede Mertesacker til Arsenal, hvor han spillede frem til sidste år.

af: Emil Plovgaard

Mertesacker

WATFORD, ENGLAND – OCTOBER 14: Per Mertesacker of Arsenal looks dejected in defence the Premier League match between Watford and Arsenal at Vicarage Road on October 14, 2017 in Watford, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)

I øjeblikket arbejder han som akademitræner for Arsenal, men derudover er han også ekspert hos flere tyske medier.

I denne uge møder Tottenham Hotspur på hjemmebane Borussia Dortmund. På trods af, at The Lilywhites har spillere som Dele Alli og Harry Kane ude med skader, er de stadig en stor trussel.

Men der er dog en fordel, som Borussia Dortmund kan gøre fordel af i forhold til de engelske modstandere, mener Mertesacker. De engelske klubber holder nemlig ikke vinterpause.

LÆS OGSÅ: Medie: Juventus, Ajax og FC København jagter 21-årig angriber

Det er en faktor, som Dortmund skal huske på, mener den tidligere Arsenal-spiller, for det kan være med til at give dem selvtillid og i sidste ende også sejren.

– Jeg har selv oplevet, hvordan det er, når den mest intense måned er december. Når din krop bliver nødt til at lukke af, fordi den også skal være klar i april og maj til de vigtige kampe. Det er derfor de engelske klubber har det så svært i ottendedelsfinalerne, siger Mertesacker til Kicker og uddyber.

– De tyske hold bliver nødt til at udnytte denne fordel. De skal ikke være bange.

LÆS OGSÅ: Her er den uheldige statistik, som Arsenal IKKE vil have, du skal se

På trods af Mertesackers udtalelser er det faktisk ikke gået så dårligt for de engelske hold. I de sidste 15 år er klub fra Premier League havnet i Champions League-finalen ni gange. De tyske hold har ”kun” været i finalen fire gange i samme periode.

Foruden en glorværdig klubkarriere, fik Per Mertesacker også over 100 kampe på det tyske landshold.

LÆS OGSÅ: SURREALISTISK: Disse spillere har aldrig fået rødt kort