Af Anders Lang Jensen

Verdens måske allerstørste fodboldklub kan forhåbentlig snart få en dansker i folden igen. Tottenhams Christian Eriksen er på rygtebasis nævnt som et emne på Camp Nou, men det er slet ikke den danske landsholdsstjerne, som der skal snakkes om her.

Det er i stedet FC Midtjyllands 18-årige Victor Torp, der nu meldes interessant i den catalanske storklub. Storklubben følger angiveligt midtbanespilleren tæt. Så tæt, at han i december måned var på en fire-dages prøvetræning i Lionel Messis klub.

Det er snart 25 år siden, en dansker senest trak i FC Barcelonas ikoniske trøje. Men med lidt medvind kan det snart ske igen. BT kan således afsløre, at de catalanske giganter holder et meget vågent øje med FC Midtjyllands 18-årige midtbanespiller, Victor Torp.

Torp var i december måned til en succesrig prøvetræning hos de kommende spanske mestre, og kontakten mellem Herning og Barcelona holder ved. Det fortæller FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

”Han var dernede og prøvetræne i fire dage i december, hvor han trænede med deres U19- og deres B-hold. Det var en rigtig fin prøvetræning for Torp, og han fik god feedback med tilbage”, siger Graversen til BT.

”Aftalen er nu, at de kommer op til os og ser ham i vores miljø. Og så følger de ham over det næste halve år til et år, og så er den der”, fortsætter sportschefen, der ikke vil komme nærmere ind på dialogen mellem midtjyderne og den catalanske storklub.

Graversen forventer, at FC Barcelona kommer til det midtjyske for at se på Victor Torp endnu engang i løbet af foråret. Men Torp, der huserer på den centrale midtbane og i dag spiller på det danske U19-landshold, er i første omgang ikke tiltænkt en plads på ‘Barcas’ førstehold blandt stjerner som Lionel Messi, Luis Suarez og Andrés Iniesta. Ender teenageren i Barcelona er planen i stedet, at han skal sluses ind via storklubbens B-hold.

Vanvid: Karim Benzema chokskifter til engelsk bundklub!