Jose Mourinho udtalte flere gange at han ikke ønskede at styrke Chelsea truppen i januar transfervinduet. London avisen Evening Standard rapporterer at faktisk så var der en længerevarende splid i forhold til transfers mellem Mourinho og Chelseas tekniske direktør Michael Emenalo. I sommerens transfervindue fik Emenalo flere spillere til klubben, som Mourinho på ingen måde var enig i skulle til Chelsea fx Abdul Baba Rahman og Papy Djilobodji.

BREMEN, GERMANY - AUGUST 03:  Headcoach Jose Mourinho and Technical Director Michael Emenalo of Chelsea during the pre season friendly match between SV Werder Bremen and FC Chelsea at Weserstadion on August 3, 2014 in Bremen, Germany.  (Photo by Martin Stoever/Bongarts/Getty Images)

Jose Mourinho og Michael Emenalo  (Photo by Martin Stoever/Bongarts/Getty Images)

Emenalo havde op til januar transfervinduet, der snart starter, anbefalet et køb af James Vardy, hviket Mourinho havde afvist. Med Mourinho ude af billedet, så er styrkeforholdet vendt i Emenalos retning, og trods at han fortæller pænt om Mourinho, så er det også tydeligt, at han ikke er glad for den situation, som Mourinho har efterladt klubben i. Som respons på fyringen af Mourinho sagde Emenalo til Evening Standard:

“Mens der er store følelser for individdet som har gjort så meget for klubben, så er den faktiske situation sådan at Chelsea FC har store problemer.”

Jamie Vardy er en af Michael Emenalos favoritter til at styrke Chelseas angreb.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - NOVEMBER 21: Jamie Vardy of Leicester City celebrates scoring his team's first goal with his team mates during the Barclays Premier League match between Newcastle United and Leicester City at St James' Park on November 21, 2015 in Newcastle upon Tyne, England.  (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

 Jamie Vardy . (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Derfor er Vardy et godt valg for Chelsea

Der er ingen tvivl om at Vardy er inde i en god stime, og han scorer mål på stribe. Det er i sig selv et godt argument for at anskaffe sig Jamie Vardy. Hvad der er næsten lige så vigtigt for Chelsea er, at Vardy ikke har spillet nogle Champions League kampe og derfor kan gå direkte ind i Chelseas trup i de internationale kampe, så det bliver ikke bare i Premier League Vardy kan styrke holdet.

Læs også: Her er Mourinhos fald uge til uge

Grunden til at Vardy ikke ryger til Chelsea

Leicester Citys træner Claudio Ranieri ønsker ikke at sælge hverken Jamie Vardy eller Riyadh Mahrez. Det har han udtrykt meget klart – selv ikke til sommer:

“Jeg overvejer ikke engang at sælge dem til sommer, da det vigtigste for mig er at holde dem i klubben.”

Rainieri afviser dermed alle snak om et transfer af Vardy.

Grunden til at trænerens ord ikke holder

En træners ord og anbefalinger har stor betydning for hvem der bliver solgt og købt i transfervinduerne. Det sagt så ligger beslutningen et andet sted nemlig hos direktøren og bestyrelsen i klubben. For dem er fodbold ikke kun resultater på banen, men også en forretning. Hvis der kommer et stort nok bud, så vil klubben ikke kunne holde på James Vardy, da et sådant beløb ville kunne være en substantiel del af at sikre klubbens position i Premier League i flere år fremover.

Læs også: Mourinho kommer ikke til Real Madrid igen