De fleste trænere ville nok ikke have det særlig rart efter ni kampe i Superligaen uden sejr og det tredje nederlag i stribe. Ikke desto mindre er det en realitet for SønderjyskEs træner, Claus Nørgaard, der dog fredes af sportschefen i den sønderjyske klub, Hans Jørgen Haysen.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

2015-16 sæsonen under Jakob Michelsen, hvor Sønderjysk Elitesport, som SønderjyskE jo står for, vandt sølv, kan på ingen måde være i nærheden af målsætningen hos klubben med et af de laveste budgetter i den bedste danske fodboldrække.

Men man kunne dog godt stille krav til en sejr i ny og næ på trods af, at det ikke ligefrem har været lutter lagkage siden Michelsens afgang – ni Superliga-kampe uden sejr kunne få sædet til at blive en anelse varmt hos en række af Superligaens trænere.

LÆS OGSÅ: Skandale: Dommeren hjalp Barcelona i gang

Men sådan står det altså ikke til i Haderslev. Her har sportschef Hans Jørgen Haysen efter lørdagens 1-0 nederlag mod Silkeborg IF på udebane nemlig fredet cheftræner Nørgaard, der inden tilgangen i Haderslev, var assisterende træner under Thomas Frank i Brøndby IF.

  • Claus Nørgaard er fredet. Han sidder lige præcis lige så sikkert i sædet som mig selv og spillerne. Det er vores alles skyld, og vi skal alle vende det, siger Hans Jørgen Haysen til Ritzau.

Næste gang venter Hobro IK, og det er en kamp, man på papiret, sagtens bør kunne vinde. Men om det bliver opfyldt, må tiden vise. Det er i hvert fald lang tid siden, at den sidste sejrssang kunne bryde ud blandt spillerne i SønderjyskE.

Efter 13 runder er SønderjyskE placeret på en 12. plads med blot 11 point. Der er syv point op til FCK, som i øjeblikket ligger på en noget skuffende 6. plads, og den plads, der giver adgang til slutspillet til marts.

Sønderjyderne kan dog blive overhalet af FC Helsingør, hvis det lykkes oprykkerne at vinde hjemme mod Brøndby IF søndag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Pokalkamp skal spilles om – nu brokker Silkeborg sig over to ting