De fleste er efterhånden ved at være klar til VM 2014. VM 2014 bliver spillet i Brasilien og det starter officielt d. 12 juni, så der er altså ikke lang tid til. VM er lig med en helt masse nye støvler og trøjer, hvilket er godt nyt for alle os der elsker fodboldudstyr. I denne omgang skal det handle om Nike’s VM støvler. Vi har taget et kig på de fire modeller Nike har med i deres VM line-up og vi må sige at de endnu engang har formået at overraske os positivt!

1920156_10152449630200747_262953310609042473_n

Nike med friske farver og nye modeller

Hvis man først og fremmest tager et hurtigt kig på de fire Nike fodboldstøvler ovenover, så må man sige at det er nogle noget iøjnefaldende farver der er valgt. Der er ingen tvivl om at disse støvler vil få stor fokus specielt pga. farverne, hvilket må siges at være et smart træk fra Nike’s side. Farverne stemmer dog meget godt overens med, hvad vi eller har set fra Nike det seneste stykke tid.

Tilbage til VM i Sydafrika i 2010 og EM i Polen og Ukraine i 2012 var tendensen fra Nike nogenlunde den samme. Deres “Elite pack” fra 2010 og deres “Clash pack,” var ligesom støvlerne til dette års slutrunde også meget iøjnefaldende. Til VM 2014 stiller Nike op med fire modeller, heriblandt to nye. Det drejer sig om: Nike Mercurial Vapor Superfly IV / Vapor X, Nike Magista, Nike Hypervenom og Nike Tiempo. Nike Hypervenom og Nike Tiempo var to modeller, som alle vidst forventede ville indgå i Nike’s VM 2014 pack. Der kom dog for nyligt ikke blot en stor nyhed, men to kæmpe nyheder!

Køb Nike’s VM støvler lige her

Nike Magista var den første af dem og den formåede for alvor at overraske alle der interessere sig bare en lille smule for fodboldudstyr. Det specielle ved den er at den er lavet i Nike’s Flyknit materiale, som er et materiale, hvor små snore er vævet sammen til en overdel. En overdel som eftersigende skulle være helt utrolig med hensyn til komfort og boldføling. Ydermere har Magista fået Nike’s såkaldte “Dynamic Fit Collar” sat på. Det er selve ankelsokken som sidder på støvlen, som simpelthen skulle gøre at man føler at støvlen sidder bedre, men også at man føler at den er en del af ens ben. Lanceringen tog verden med fodboldverdenen med storm og den nye Magista erstatter således den gamle CTR360 model. Magista udkommer i første omgang i denne “gule” VM farve, men rygterne går på at vi snart vil se flere nye Magista farver fra Nike.

Efter lanceringen af Magista troede de fleste, at det var det fra Nike. Nogle havde dog spået om, at der ville komme en ny VM farve af Nike Mercurial Vapor. De skulle vise sig at have ret da Nike under et event i Madrid, lancerede deres VM 2014 støvler, samt en helt ny Nike Mercurial Vapor Superfly IV. Superfly støvlen som mange havde meldt død efter Vapor modellens opblomstring. Nike har lanceret deres Nike Mercurial Superfly IV og Nike Mercurial Vapor X. Den nye Superfly har ligesom Magista en overdel af Nike’s Flyknit materiale. Sammen med Flyknit overdelen og “Dynamic Fit Collar” har Superfly også den populære og velkendte Carbon fiber sål. Superfly og Vapor udkommer i første omgang i denne “røde” VM farve, men rygterne går på at vi snart vil se flere nye Superfly og Vapor farver fra Nike.

 

Et tilbageblik på Nike’s to sidste slutrunde kollektioner

Tilbage i til VM 2010 i Sydafrika hed Nike’s kollektion, “Elite pack.” De fleste af os kender den nok mest for de ikoniske, lilla og orange farver. Det var dengang også nogle støvler som vakte stor opsigt. Med den orange hæl var det store fokus på at den enkelte spiller skulle kunne se sine modspillere overalt på banen, nærmest uden at kigge på dem. Dengang hed modellerne: Nike Mercurial Superfly II, Nike Tiempo Legend III, Nike Total90 Laser III og Nike CTR360 Maistri. Fokus ud og synlighed også på vægten og de tre sidstnævnte modeller havde alle sammen tabt mellem 16- og 19% i vægt.


To år efter var der EM i Polen og Ukraine og Nike var naturligvis klar til at overraske fodboldverdenen endnu engang. Denne gang hed Nike’s kollektion “Clash.” De var kendetegnet ved den farvede hæl, som på Vapor VIII var pink, på CTR360 II var den blå, på Tiempo Legend IV var den sort og på Nike T90 Laser IV var den grøn. Dengang bød Nike ikke på nogle støvle nyheder, her var fokus blot på at lave nogle vilde farver, hvilket man må sige de havde held med.

nike_soccer-lp_coop

Køb Nike’s VM støvler lige her