Det europæiske fodboldforbund, UEFA, overvejer at ændre det nuværende format i Champions League, Europa League og Nations League. De vil nemlig fjerne den ekstra værdi, som udebanemål i dag tilfører.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

De fleste kender nok reglen om udebanemål. Og de fleste har nok svært ved at se, hvorfor den skal fjernes. Men feedback fra flere af fodboldspillets toptrænere har fået UEFA til at indse, at der måske skal ændres noget ved reglen om udebanemål.

– Jeg forstår ikke, hvorfor mål på udebane er mere værd end mål på hjemmebane, fortalte Atletico Madrids træner, Diego Simeone, i september.

Kritikken blev bakket op af flere trænerkolleger, herunder Carlo Ancelotti fra Napoli og Thomas Tuchel fra PSG.

Og efter disse udmeldinger overvejer UEFA nu, ifølge det tyske magasin, Kicker, at ændre reglenre om udebanemål, for at imødekomme trænerne.

Reglen om udebanemål har eksisteret siden 1965. Den blev taget i brug, da det ofte tog lang tid for udebaneholdene at rejse, og derfor blev de tilgodeset på denne måde.

Men transporttiderne i dag er blevet mindsket gevaldigt i forhold til dengang. Derfor er reglen om udebanemål taget op til debat.

Hvad mener du? Kommentér gerne på vores Facebook-side.