Flere og flere klubber melder sig ind i e-Sportens verden, og det samme er tilfældet hos AGF, der nu har meddelt, at AGF e-Sport er en realitet.

AARHUS, DENMARK – NOVEMBER 18: David Nielsen, head coach of AGF Aarhus shake hands with his players prior to the Danish Alka Superliga match between AGF Aarhus and Silkeborg IF at Ceres Park on November 18, 2017 in Aarhus, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Rygterne om AGF og e-Sport har floreret igennem en længere periode. I dag kunne aarhusianerne så bekræfte, at AGF e-Sport ApS er en realitet. Superliga-klubben AGF, e-Sport Service og den Aarhus-baserede softwarevirksomhed, Systematic, kommer i fællesskab til at drive organisationen.

Flere andre Superliga-klubber, herunder OB og FCK, har også en e-Sport-afdeling, men AGF e-Sport bliver den første i Danmark til at fokusere på talentudviklingen i sporten.

Det første hold, AGF e-Sports kommer til at fokusere på, er et Counter Strike (CS:GO) hold, der er blevet rekrutteret på Rydhave Slot. CS:GO-holdet består af talenter i alderen 15 til 18 år.

Læs også: Medie: Alexis Sánchez skifter i denne uge

Noget helt nyt og unikt i Danmark

“Vi har fulgt den eksplosive udvikling inden for esport med stigende interesse, og skulle vi involvere os i esport, var det væsentligt for os, at det var et anderledes og nytænkende projekt. Det har vi nu fundet, og sammen med Systematic og Esport Service glæder vi os til at opbygge noget helt nyt og unikt i Danmark”, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, og tilføjer:

 “Takket være opbakningen fra Systematic og samarbejdet med Esport Service er det her ikke nogen stor satsning fra AGF’s side – hverken økonomisk eller organisatorisk. Så vi er rigtig glade for, at begge parter er med, og som fodboldklub har vi meget at bidrage med – vi kan for eksempel lære talenterne om vigtigheden af bevægelse, motion, ernæring og alt det, der skaber et helt menneske og samtidig en dygtig elitesportsudøver”, afslutter direktøren i AGF.

 

AGF Esport får til huse i Ceres Park & Arena, som også bliver trænings- og opholdsfaciliteter for spillerne.

Læs også: 1.250.000.000 + Bale: Her er Real Madrids sindssyge bud på Premier League-stjerne