Den tidligere FC Midtjylland-spiller, Erik Sviatchenko, der i øjeblikket er permanent bundet med den skotske storklub, Celtic, vender for en stund hjem til sin gamle klub fra Heden. Således har han fået papir på en lejeaftale med klubben, der varer frem til slutningen af denne sæson. Han rejser i dag med resten af truppen på træningslejr til Kaiserslautern.

Erik Sviatchenko ses her i FCM-trøjen tilbage i 2015. Nu er han atter tilbage på Heden, der jagter guld. Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Klokken 9.10 tirsdag var der pressemøde i Billund, hvor FCM meddelte, at man ville præsentere en ny forstærkning. Her var det forventet, at den midtjyske ville præsentere deres nye midtstopper.

Erik Sviatchenko forlod netop FC Midtjylland til fordel for Celtic, da han i vinteren 2016 underskrev en kontrakt med den skotske storklub.

Danskerens situation i Celtic er løbende blevet forværret, og både Rodgers og ham var blevet enige om, at han skulle på jagt efter nye udfordringer.

Læs også: 150.000.000: Atletico Madrid byder på tidligere Superliga-stjerne

Danske BT erfarer, at FC Midtjylland nøjes med at betale halvdelen af Sviatchenkos løn i perioden, mens altså Celtic betaler den anden halvdel. I øjeblikket tjener Sviatchenko £60.000 pund (500.000 kroner), men den danske Superliga-klub kan altså nøjes med at tildele forsvarsspilleren £30.000 pund (250.000 kroner) hver måned.

Endvidere erfarer BT, at danskeren også modtog et tilbud fra Championship. Dette blev imidlertid afslået til fordel for en retur til FC Midtjylland.

Sviatchenko kommer dog ikke til at være i Danmark i ret lang tid. FC Midtjylland er nemlig på vej til en træningslejr, hvorfor pressemødet også foregår i lufthavnen.

Foruden Sviatchenko er også Bill Hamid og Bubacarr Sanneh nye ansigter i FCM-truppen i denne måned. Klubben har altså formået at opruste, og ligner derfor en guldkandidat, hvilket den aktuelle stilling også indikerer.

Endvidere lader Ekstra Bladet sig notere, at midtjydernes Filip Novak højst sandsynligt ikke kommer med på træningslejr. Han skulle nemlig have indgået en aftale med tyrkiske Trabzonspor, der køber tjekken for en samlet sum på 19 millioner kroner.

Læs også: 1.250.000.000 + Bale: Her er Real Madrids sindssyge bud på Premier League-stjerne