Fodbold er en kontaktsport og det er der som sådan ikke noget nyt i. Det er helt normalt, at der i professionel fodbold bliver gået til den, hevet i trøjen og givet en albue i ryggen i ny og næ. Nogen gange kan spillere dog gå over stregen. Det er disse ni aktioner gode eksempler på. Spillere, der fuldstændig hovedløst nærmest tilintetgøre sin modstander på banen.

Af David Paris 

Og vi starter naturligvis med den nok mest kendte vanvidstackling i nyere tid: Nigel de Jong karatespark i brystet på Xabi Alonso i VM-finalen i 2010.

Nigel de Jong på Xabi Alonso

På en eller anden måde blev konsekvensen af Nigel de Jongs sindssyge tackling i brystet på midtbanespilleren Xabi Alonso kun et gult kort. Om dommeren havde leverpostej på brillerne eller simpelthen var ikke kunne se det voldsomme i De Jongs takling er uvist. Taklingen, der fandt sted i VM-finalen i 2010 mellem Holland og Spanien, er senere gået over i historien som en af de voldsommeste taklingerne nogensinde og De Jong var ikke en populær mand i tiden efter.

https://www.youtube.com/watch?v=AcIicsfW660

Lee Bowyer på Gerardo

I videoen nedenfor ser du Leee Bowyer save Gerado ned bagfra. Med fuldt overleg og uden nogen som helst form for fortrydelse. En syg handling, der på ingen måde hører hjemme på fodboldbanen. Gerado var kendt for at være noget af en spasmager og provokatør og måske havde den spanske midtbanespiller været lidt for kæphøj tidligere i kampen. Arrogancen fik Bowyer i hvert fald hurtigt pillet ud af ham.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side