Denne sæson kan byde på Champions League-spilletid for hele syv danske spillere. Det er en klar fremgang fra sidste sæson, hvor fire danskere var i aktion. Tottenham-stjernen Christian Eriksen er eneste genganger.

Anders Lang Jensen

 

Både Thomas Delaney og Daniel Wass har i sommerens transfervindue taget et trin op ad rangstigen med deres klubskifter til henholdsvis Dortmund og Valencia. De to danske stjerner kan i efteråret dermed se frem til at prøve sig af i Champions League.

Christian Eriksen (Tottenham)

Christian Eriksens tre første sæsoner for London-klubben bød ikke på Champions League-bold, men i de seneste to sæsoner har Eriksen været tilbage i turneringen. I 2016-17 røg Spurs ud i gruppespillet, men sidste år var Eriksen med til at spille englænderne i ottendedelsfinalen.

Lasse Schöne (Ajax)

Ajax har fået en fornuftig lodtrækning til gruppespillet, hvor hollænderne møder Bayern München, Benfica og AEK Athen. Den danske midtbanemand har dermed glimrende muligheder for at sende sit mandskab videre fra gruppen.

Thomas Delaney (Dortmund)

Efter skiftet til Dortmund kan Delaney nu se frem til Champions League-fodbold igen, og forhåbentligt kan Delaney igen gøre det onde ved Club Brugge, som Dortmund har trukket i gruppespillet. Tyskernes øvrige to modstandere i gruppen er dog væsentligt hårdere: Atlético Madrid og AS Monaco.

 

Daniel Wass (Valencia)

Danskerens alsidighed rent taktisk bør sikre ham spilletid i gruppespillet, hvor Valencia møder Juventus, Manchester United og schweiziske Young Boys. En hård gruppe for det spanske storhold.

Kasper Dolberg (Ajax)

I sidste sæson var danskeren skadesramt, hvilket også har været tilfældet i begyndelsen af denne sæson. Dolberg er ramt af en skade i maveregionen, og har derfor ikke været i kamp siden VM.

Rasmus Nissen Kristensen (Ajax)

Den unge dansker skal næppe forvente mange Champions League-minutter, men med lidt held kan han få sin debut i turneringen.

Jacob Bruun Larsen (Dortmund)

Den 19-årige danskers vej til spilletid er ikke nem, selvom han har imponeret stort med mange mål i Dortmunds pre-season. Med spilleminutter kan den unge dansker forhåbentlig se frem til i den fineste klubturnering.

NEJ NEJ: Europæisk storklub kan få McDonald’s som stadionsponsor!