Ja, som overskriften siger, har vi her listet for jer, de forsvarsspillere, der har lavet allerflest assists i Premier League – alle spillere er backs.

AF KRISTIAN PARIS 

6. Gary Neville

Manchester United's Gary Neville in acti

Assists: 35

Ikke altid kendt for sine offensive kvaliteter, men Neville var en stor del af Manchester Uniteds succes op gennem 90’erne og starten af 00’erne. I 2011, da han lagde støvlerne på hylden havde han nået hele 35 assists – yderst imponerende.

5. Andy Hinchcliffe

Andy Hinchcliffe

Assists: 36

Hinchcliffe har bemærkelsesvist nok opnået hele tre dusin assists, på trods af hans tidlige pension i 2002. Englænderen, der opnåede syv landskampe som venstreback spillede for både Man City, Everton og Sheffield Wednesday

4. Ian Harte

Ian Harte of Leeds United in action

Assists: 36

På fjerdepladsen ser vi venstrebacken Ian Harte – ligeledes med 36 assists på Cv’et. Den irske landsholdsspiller er også en af de forsvarsspillere i Premier League, der har scoret aller flest mål. Spillede al tiden i Premier League hos Leeds United.

3. Antonio Valencia

Manchester United v Watford - Premier League

Assists: 38

Nogle vil formentlig argumentere for, at den ecuadorianske landsholdsspiller nok mere er en kantspiller, men Valencia har altså i denne sæson, og de sidste par foregående optrådt som højreback for Manchester United. Skrev kontrakt med den røde del af United i 2009 fra Wigan Athletic, og den 31-årige spiller har været trofast lige siden.

2. Graeme Le Saux

Graeme Le Saux of Chelsea

Assists: 44

En spiller, der har vundet Premier League i 1995 med Blackburn Rovers. Le Saux var en pålidelig distributør af gode indlæg og pasninger, der i 44 gange af tilfældene gav mål i sidste ende.
En spiller, der blev uddannet på Chelseas ungdomsakademi og som kom tilbage i klubben i 1997.

1. Leighton Baines

FBL-ENG-PR-EVERTON-LEICESTER

Assists: 50

Den første forsvarer, der overhovedet har nået at lave over 50 assists eller mere. Baines er statistisk set en af de bedste i ligaens historie, og den engelske landsholdspiller har det meste af karrrieren optrådt for Everton efter han kom til klubben fra Wigan.