Det er ikke hverdagskost, at en målmand bliver valgt som årets spiller i et lands bedste fodboldrække. Det er ikke desto mindre, hvad der for nyligt skete i Norge, da den 28 årige Rosenborg målmand, Andre Hansen, vandt prisen foran holdkammeraten Birger Meling og Moldes midtbanestjerne Eirik Hestad.

Oftest ser man gerne en stjerneangriber eller en midtbanegeneral løbe af med sejren, men Andre Hansen har igen haft en fantastisk sæson sammen med resten af Rosenborg mandskabet, og det er derfor yderst velfortjent, at den rutinerede målmand til sidst kunne lade sig hædre som årets spiller i Norge.

Havde oddsene imod sig

Norsk fodbold har i de senere år opnået stor opmærksomhed fra danskerne, og det samme har spil på eliteserien odds. Det skyldes i høj grad de gode danske præstationer, som blandt andet anfører Mike Jensen og den stormombruste Nicklas Bendtner har vist for mesterholdet Rosenborg i de forgangne sæsoner.

Kåringen af Andre Hansen kommer efter en sæson, hvor Rosenborg ikke bare skulle forsvare de seneste tre sæsoners mesterskab, men også kæmpe mod uheldige sager uden for banen, der alt andet lige har taget noget af fokussen fra fodboldbanen. Blandt andet sagen om Nicklas Bendtner der som bekendt har været i mediernes og politiets søgelys efter en våd aften og nat i det københavnske natteliv. En hændelse der i sidste ende kostede ham en fængselsstraf på 50 dage, som formentlig snart skal afsones.

Har for alvor fundet formen i Rosenborg

Den 1,89 meter høje målmand startede sin karriere i den lille klub Bjerkealliansen, inden han røg videre til Skeid, hvor han dog blev udlånt til Kjelsås i 2007 sæsonen. Han skrev i 2008 skrev kontrakt med den norske storklub Lillestrøm, hvor der dog ikke var udsigt til megen spilletid, så han måtte endnu engang lejes ud. Det var dog ikke et fremmed sted for ham, da han blev udlejet til Skeid, som han i alt spillede for i fire år.

Da han kom tilbage til Lillestrøm fik han endelig sin debut i den bedste norske liga. Det er nok en kamp han helst vil glemme, da han og Lillestrøm måtte indkassere et 0-3 nederlag til Brann. Et af målene i kampen blev i øvrigt scoret af den nuværende AGF træner, David Nielsen, der havde stor succes i Brann.

Gør sig tanker om udlandet

Det er også blevet til et kort udlandseventyr for Andre Hansen, da han i sommeren 2009 var udlånt til KR Reykjavik på Island. Det endte med at blive en forholdsvis stor succes for ham, da han med kun otte kampe for klubben formåede at vinde titlen som årets målmand i Island.

Succesen fortsatte dog ikke da han igen hjemvendte hjem til Lillestrøm. Efter en sæson på bænken rykkede han videre til Odd, hvor han hurtig blev førstevalget mellem stængerne, og nåede at spille over 100 kampe for klubben, inden han for fire år siden kom til Rosenborg. I Rosenborg har han haft stor succes med fire mesterskaber i træk og nu med kåringen som årets spiller, og han lægger da heller ikke skjul på, at han gerne vil prøve lykken i udlandet igen.