Paul Pogba

Paul Pogba er en fransk fodboldspiller, som spiller for Manchester United i Premier League. Selvom han primært opererer som midtbanespiller, er han også komfortabel i både forsvaret og angrebet. Pogba startede sin fodboldkarriere hos nogle lokale amatørklubber i Paris-området, heriblandt US Roissy-en-Brie og US Torcy, før han skiftede til den professionelle klub Le Havre i 2007. I 2009 skiftede Pogba til Manchester United, og fik sin debut på klubbens U18-hold den 10. oktober samme år i en kamp mod Crewe Alexandra, som De Røde Djævle tabte med 2-1.

Paul Pogba

MANCHESTER, ENGLAND – 15. januar (foto af Gareth Copley/Getty Images)

I hans første sæson på U18-holdet blev det til 19 optrædener i startopstillingen med syv mål til følge. Den 31. januar 2012 fik han sin debut i Premier League, da han i en kamp mod Stoke City blev skiftet ind i det 72. minut i stedet for Javier Hernández. Den 3. august 2012, omtrent et halvt år efter debuten i United, skiftede han til Juventus i Serie A. Norditalienerne fik lokket Paul Pogba til med en 4-årig kontrakt. I 2016 skiftede han atter tilbage til Manchester United, hvor han har spillet lige siden.

Fulde navn: Paul Labile Pogba

Klub: Siden 2016 har han tørnet ud for Manchester United i Premier League.

Løn: Paul Pogba tjener 2,5 millioner kroner om måneden frem til sommeren 2021. Sammenlagt tjener han hvert år 120 millioner kroner, foruden diverse bonusser, sponsoraftale og signon-fees.

Land: Han er født og opvokset i Frankrig, men både hans mor og far er fra Guinea (i det vestlige Afrika).

Født: Paul Pogba er født den 15. marts 1993 i den franske by, Lagny-sur-Marne, som er en forstad beliggende øst for Paris.

Højde: Paul Pogba er 1,91 meter høj. Det er et godt stykke over den gennemsnitlige højde for mænd i Frankrig, som er 1,76 meter.

Vægt: Paul Pogba vejer 84 kilo. Det giver ham en BMI på 23,03, som tildeler ham kategorien normalvægtig.

Position: Pogba befinder sig oftest på midtbanen. Han kan dog spille næsten alle pladser og er meget alsidig.

Paul Pogba Klubhistorie:

I 2007 skiftede han til den professionelle fodboldklub, Le Havre, som spiller i den franske Ligue 2. Klubben er berømt for sin evne til at udvikle spillere på klubbens berømte ungdomsakademi. Foruden Pogba har blandt andet spillere som Lassana Diarra, Steve Mandanda, Mamadou Niang, Dimitri Payet, Carlos Kameni, Riyad Mahrez og Vikash Dhorasoo været forbi klubbens ungdomsakademi.

Det korte ophold hos Manchester United

I 2009 gik turen vestover kanalen. Pogba skiftede til Manchester United. Tre år efter skiftet fik han sin debut for førsteholdet. Under sit første ophold hos Manchester United blev det kun til tre kampe på førsteholdet.

Juventus henter ham gratis

I 2012 opsnappede den italienske Serie A-klub, Juventus, ham på en fri transfer. Den franske midtbanespiller havde haft nogle skænderier med den daværende manager, Sir Alex Ferguson, som førte til, at han forlod klubben gratis til fordel for Torino-klubben.

Paul Pogba fejrer med Juventus

Rom, Italien 21. maj, 2016. Paul Pogba fejrer sejr over Milan. (Foto af Giuseppe Bellini/Getty Images)

I Juventus spillede Pogba 124 kampe og scorede 28 mål. Dermed spillede han en betydelig rolle, da klubben i hans fire sæsoner i klubben vandt Serie A-mesterskabet alle sæsoner. Foruden de mange Serie A-mesterskaber vandt han den italienske Super Cup, hvor han spillede en afgørende rolle i 4-0-sejren over Lazio. Det blev også til en andenplads i Champions League, da det italienske hold måtte lide et 3-1-nederlag til FC Barcelona. I sommeren 2016 skiftede han så tilbage til sin gamle klub, Manchester United. 

Det andet ophold hos Manchester United

Det andet ophold hos Manchester United blev noget mere succesfuldt end det første. Med en overgangssum på 800 millioner kroner var forventningerne til den franske midtbanespiller da også høje hos tilskuerne på Old Trafford. Hos Manchester United fik han sin debut i 2-0-sejren hjemme mod Southampton den 19. august 2016 på Old Trafford. Franskmanden scorede sit første mål for klubben i en kamp mod Leicester City den 24. september. På banen spillede han blandt andet sammen med Wayne Rooney.  Herudover scorede han også i Europa League-finalen i 2017 mod AFC Ajax Amsterdam. Det er blevet til mere end 50 kampe og ti mål for Manchester United.

Paul Pogba Manchester United

MANCHESTER, ENGLAND – FEBRUARY 16: (foto af Shaun Botterill/Getty Images)

Idol: I et interview med Goal i marts 2016 tilkendegav han, at den brasilianske angriber, Ronaldo, og landsmanden, Zinedine Zidane, var de spillere, han så mest op til som barn.

Tidlige liv: Paul Labile Pogba blev født i Lagny-sur-Marne, Frankrig. Hans forældre hedder Fassou Antoine (far) og Yeo Moriba (mor), som emigrerede fra Guinea (Fransk Koloni til 1958)i det vestlige Afrika til Frankrig i håbet om at få et bedre liv. Hans far stammer fra Guinea, mens moderen stammer fra Congo. Forældrene var iblandt mange personer, som flygtede til Frankrig under den afrikanske flygtningekrise i de tidlige 90’ere. Efter ankomsten til Frankrig, blev moderen gravid med hvad der blev til sønnen Paul. Paul kom efter tvillingerne Florentin og Mathias, som altså er Pauls storebrødre. Brødrene blev dog i byen Conakry i Guinea, selv efter forældrene var flygtet til Frankrig. Det siges, at det er moderen, som står bag børnenes interesse i fodbold.  

Privatliv:

Paul Pogba er god for mere end 360 millioner kroner. Hvad angår hans kærlighedsliv, er Pogba single. Han har heller ikke nogen børn. Franskmanden har dog haft flere forhold til kvinder. I forbindelse med en ferie i Los Angeles, blev han set hænge ud sammen med en blondine adskillige gange. Han havde også et forhold til Justin Biebers ekskæreste, Chantel Jeffries. Jeffries rejste flere gange til Manchester for at mødes med Pogba. Han er meget aktiv på de sociale medier, hvor han har profiler på Instagram, Facebook  og Twitter. Han slår ofte foto og opslag op på de sociale konti.

Han har masser af fans og følgere på de sociale medier. På Instagram har han således over 17,5 millioner følgere, mens det er blevet til 6,8 millioner følgere på Facebook. På Twitter har han mere end 3,8 millioner følgere. Paul Pogba har landet en aftale med Adidas, som står for at designe og producere spillerens støvler, tøj og accessories. I en kort overgang var Paul Pogba verdens dyreste fodboldspiller.

Statistik: Pogba har over 40 kampe i Premier League på cv’et. Derudover har han også optrådt flere end 100 gange for Juventus i Serie A.

Bedste individuelle resultater: Indtil videre har Pogba opnået megen succes i løbet af karrieren. Det er blevet til flere individuelle priser. Franskmanden har vundet “Den Gyldne Bold” ved U20-VM i 2013 såvel som den bedste unge spiller ved VM i 2014. Derudover har han også vundet en “Bravo”-award, og i sæsonen 2016/17 vandt han sæsonens spiller i Europa League.

Video om Paul Pogba: 

Landsholdskarriere:

På det franske landshold har Pogba optrådt for alle landshold fra U16 til U20. På det franske landshold er det blevet til 49 kampe med i alt 8 scoringer. Han fik sin debut for Le Bleu i en VM-kvalifikationskamp mod Georgien i 2013. Hans første landsholdsmål scorede han i kampen mod Hviderusland den 10. september 2013. I VM-slutrunden det efterfølgende år blev han tildelt prisen som turneringens bedste ungdomsspiller.

Pogba blev også udtaget til Frankrigs trup til EM i 2016. Derudover formåede han også at score sit andet mål på det franske landshold i kvartfinalen mod miniputnationen, Island.

Frankrig Pogba

Spillestil: Paul Pogba styrer midtbanen. Foruden at drive bolden frem ad banen, er han også en udemærket dribler. Hans glimrende teknik gør ham til en svær nød at knække for de fleste modstanderhold.

Fremtid: Pogba har slået sit navn fast i Manchester United og Premier League. Til Manchester United TV fortalte Mourinho i december 2017, at han så den franske midtbanespiller som en kommende kaptajn for klubben. I august 2017 udtalte Anthony Martial, at han mente, Pogba ville vinde Ballon d’Or inden for de næste fem år.

Kendetegn: Paul Pogba har underholdt tilskuerne med adskillige danseoptrædener, som han bruger som jubelscene, hver gang han scorer.

Læs også om Christian Eriksen og Cristiano Ronaldo

Opdatering: I marts 2018 modtager Paul Pogba stor kritik for sin dovne attitude på banen. Blandt andet kritiseres han for sin indsats mod Sevilla, som slog Manchester United ud af Champions League. Den tidligere anfører i klubben, Roy Keane, mener også, Pogba er et stort problem for Mourinhos mandskab.