Englands kvinder har fået ny landstræner og det er selveste United-legenden Phil Neville, men det er ikke det, som denne artikel kommer til at handle om. Tilbage i 2012 postede den engelske forsvarsspiller nemlig nogle opslog, der i dag betragtes som mandschauvinistiske  og som kvindehadske. Den vil han gerne undskylde for. Tweetet lyder oversat til dansk

“Når jeg siger godmorgen, mænd, så troede jeg, at kvinderne ville være i gang med at gøre morgenmaden klar/få børnene klar til skole/redde sengen – undskyld morgen-kvinder.”

Til det engelske The Telegraph skulle han have sagt følgende og undskylder: 

“I forbindelse med kommentarerne på Twitter for nogle år siden, kan jeg med sikkerhed afvise, at jeg intet mente med dem og ikke tager dem som sande. Det er hverken et udtryk for mine holdninger dengang eller nu, men derfor vil jeg gerne alligevel undskylde. Så undskyld.”

“Jeg er helt klar over mine ansvarsområder som landstræner og dem vil jeg helt sikkert varetage 100 procent og uden at tøve. Jeg er glad for at have fået rollen som landstræner og det vil jeg se frem til. Lige nu glæder jeg mig enormt til at komme i gang med arbejdet og få et bedre kendskab de engelske kvinder, deres individuelle egenskaber og deres evner.”

41-årige Neville blev bekræftet som Englands nye landstræner for kvinder tidligere tirsdag, men har været i medierne hele dagen i dag, onsdag, for flere eksperter har været beskyldt for at hade kvinder. Det synspunkt har han så skulle afvise og forklare, hvorfor det ikke forholder sig sådan.

Neville har selv optrådt for det engelske landshold med 59 kampe på højreback-positionen. Derudover han i sin aktive år af karrieren, cirka fra 1990-2013, en vigtig mand for Manchester United-mandskabet i starten af 00’erne med over 250 kampe. Faktisk repræsenterede han også Everton i næsten lige så mange kampe og derfor ved han virkelig hvad der kræves for at nå til top i international topfodbold.