I sidste uge var der knald på i FA Cuppen. Derfor bemærkede nogle få måske ikke, at der slet ikke var blevet spillet Premier League-kampe i den tid. Nu er vi dog tilbage med verdens bedste liga, og du skal holde øje med ti ting denne weekend… hvis du altså vil?

Af: Emil Plovgaard

Her er fem ting, du skal holde øje med i løbet af den kommende weekend.

1)    Klopp begynder det nye liv uden Coutinho

Det er tid til at komme videre for Liverpool og Jürgen Klopp. Og hvilken måde at starte en æra uden Philippe Coutinho på. Hjemme på Anfield får The Reds nemlig besøg af Manchester City, rækkens aktuelle førerhold. Modstandernes spillestil kan dog få Klopp til at vælge en lidt mere sikker form for tilgang til kampen, hvor man især bør sætte sin lid til midtbanen, der flankeres af den tidligere City-stjerne, James Milner, og i øvrigt også udgøres af Georginio Wijnaldum og Emre Can. Alternativt kan det tyske geni dog vælge at gå hele vejen. Måden, Klopp vælger at gribe denne kamp an på, kan blive sigende for Liverpools tid uden deres største stjerne. Hvem skal udfylde Coutinhos plads? Bliver det mon den atter kampklare Adam Lallana, eller måske endda Alex Oxlade-Chamberlain? Vi får se. Der er optakt på 6´eren fra klokken 16.00 på søndag.

2)   Mahrez’ tid er kommet

Leicester klager ikke, men tilbuddene til Riyad Mahrez har været forbavsende få i dette transfervindue, og der er trods alt tale om en spiller, der blev tildelt ’Årets spiller i Premier League’ i 2016. Denne weekend får han lov til at minde os om hans åbenlyse kvaliteter, når Kasper Schmeichels Leicester gæster Chelsea og Stamford Bridge. Broen er blevet Ross Barkleys nye hjem, som håber på, at han en dag kan blive lige så god som algerieren.

Læs også: Kig væk, Liverpool! Salah har mundtlig aftale med denne spanske storklub

3)   Kan du huske Fraser, Wenger?

Da Bournemouth stødte på Arsenal på Vitality Stadium i sidste sæson, kunne Gunners slet ikke hamle op med den fart, Ryan Fraser mødte dem med. Wengers tropper var nede med 3-0, men formåede på fornemmeste vis at udøve et comeback, således det endte med et point til hver. Skotten Fraser er en fast starter hos The Cherries. Hans seneste mål var mod Southampton i sidste måned, så forsvarsspillerne skal være på vagt. Der er dog håb for Arsenal, og det ser ud til, at deres defensiv er i bedring. Onsdag spillede man nemlig 0-0 mod rivalerne fra Chelsea.

4)   Satser Allardyce det hele mod Spurs?

Evertons sæson er reelt set ovre. De er ude af Europa, og de er heller ikke med i nogle pokalturneringer længere, efter sidste fredags FA Cup-nederlag til Liverpool. Sam Allardyces mandskab har 16 runder tilbage af Premier League. Men allerede nu ved The Toffees, at de sandsynligvis ikke rykker ned, og ej heller kan nå en adgangsgivende kvalifikationsplads. Motivationen kan derfor være svær at finde hos Merseyside-mandskabet, men ikke desto mindre, giver det mulighed for 63-årige Allardyce at eksperimentere lidt mod Tottenham Hotspur, hvor forventningerne inden kampen ikke er særlig høje.

5)   Pellegrino på lånt tid?

Mauricio Pellegrino er manager for Southampton. Sådan lidt endnu. For alle de andre klubber i bund-4 har afskediget deres træner i løbet af denne sæson. Med den aktuelle placering i Premier League kan ledelsen i den engelske havneby ingenlunde være tilfreds. Derfor kan man godt så tvivl om, hvor længe Pellegrino får lov til at sidde ved roret for Saints. Han har dog håb i weekenden. Her møder Southampton nemlig Watford, der slet ikke er i form. Men hvis han taber den, kan det meget vel være enden på hans karriere som Southampton-træner.

Således nåede vi til vejs ende på denne finurlige liste. Premier League-feberen kan atter rase i de danske stuer. Den første tv-transmitterede kamp i Danmark i denne weekend bliver Chelsea mod Leicester, der vises klokken 16.00 på 6’eren.

Læs også: 150.000.000: Atletico Madrid byder på tidligere Superliga-stjerne