Paris Saint-Germain fik et godt udgangspunkt før returopgøret på Parc des Princes om en måned, da de på udebane besejrede Manchester United med 2-0.

af: Emil Plovgaard

MANCHESTER, ENGLAND – FEBRUARY 12: Kylian Mbappe of PSG celebrates after scoring his sides second goal during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg match between Manchester United and Paris Saint-Germain at Old Trafford on February 12, 2019 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Forud for kampen havde Manchester United foretaget fem ændringer fra weekendens kamp mod Fulham. Modstanderen fra Paris havde ligeledes foretaget sig nogle ændringer. Således var der foretaget seks af disse i forhold til kampen i Bordeaux.

Inden kampen kunne fløjtes i gang, skulle der afholdes et minuts klapsalver til ære for den afdøde Cardiff-spiller, Emiliano Sala.

Et kvarter inde i kampen driblede Paul Pogba op ad den højre flanke og forsøgte sig på egen hånd. Dog uden at score.

To minutter efter forsøgte anfører, Ashley Young, sig med et veltimet indlæg. PSG’s forsvarsspiller, Presnel Kimpembe, nåede dog akkurat at heade den væk, inden den ramte Marcus Rashford.

Godt og vel en halv time inde i kampen blev Kylian Mbappé spillet fri, men David de Gea kom ned i en ganske glimrende aktion og reddede chancen.

Fem minutter før pause opstod der flere problemer for Paris Saint-Germain. Ashley Young skubbede sin tidligere holdkammerat, Angel dí Maria, ud over kanten på Old Trafford, således sidstnævnte røg ind i banden med fuld hast, idet en ”murstensbakke” accellerede hans fald.

Den lille argentiner blev dog på banen, selv om situationen så noget voldsom ud i første omgang. Du kan se den voldsomme episode her.

I første halvlegs tillægstid blev Jesse Lingard skiftet ud. I hans sted kom Alexís Sanchez.

Begge hold gik til pause med en stilling på 0-0.

Efter syv minutters spil af anden halvleg sparkede Presnel Kimpembe iskoldt pariserne i front efter et hjørnespark.

Det skulle også blive 2-0 til Paris Saint-Germain efter en times spil. Angel dí Maria blev spillet fri af Juan Bernat, som sendte bolden videre til Kylian Mbappé. Den franske angriber kunne tørt og resolut sende bolden forbi De Gea og ind i netmaskerne.

Paul Pogba modtog et rødt kort, da han fik sit andet gule kort efter en tackling på Dani Alves.

Der kom ikke flere scoringer, og dermed måtte Manchester United sande sit første nederlag, siden Ole Gunnar Solskjær kom til i december sidste år.

I den anden ottendedelsfinale, som også blev spillet i dag, vandt AS Roma med 2-1 over Porto.