Liverpool er den seneste i klub rækken til at blive headhuntet af mellemøstlige milliardærer. Ifølge rapporter planlægger en sheikh at købe klubben for 700 millioner pund, svarende til 7 milliarder danske kroner.

Foto: John Stillwell/PA Wire

Her ses prinsen af Wales (til venstre) og præsidenten af Forenede Arabiske Emirater, Sheikh Kalifa give hånd. Foto: John Stillwell/PA Wire

Et stort antal af Europas førende fodboldklubber er succesfuldt blevet overtaget af velhavende arabiske ejere, blandt andet Manchester City, som er ejet af Sheikh Mansour, der er en del af Abu Dhabis royale familie.

Sheikh Mansours mere velhavende halvbror, Sheikh Kalifa, som i øjeblikket er præsident for De Forenede Arabiske Emirater (på engelsk United Arab Emirates, UAE, red.), er angiveligt interesseret i at overtage den røde del af Liverpool. Det skriver Daily Star.

Læs også: Deportivo-spiller: Vi kan afgøre, hvem der vinder mesterskabet

En Premier League-talsmand skulle efter sigende under interviewet have sagt:

“Der er ingen regler i Premier League, når det angår relationer mellem klubejere.”

Liverpool har en estimeret værdi på 650 millioner pund, svarende til 6.4 milliarder pund, efter Fenway Sports købte klubben fra dens tidligere ejere, Tom Hicks og George N. Gillett, Jr. for 300 millioner pund i oktober 2010.

Liverpool er ved at finde sit fodfæste igen, og man ikke har vundet det engelske mesterskab siden 1990. Liverpool-fansene er derfor begyndt at blive desperate efter et mesterskab. Sidst man vandt en europæisk titel var i 2005, altså for godt 11 år siden, hvor man vandt både Champions League og UEFA Super Cup.

I 2013/14 sæsonen var man dog tæt på at vinde det engelske mesterskab, men på grund af en fejl fra blandt andet den daværende kaptajn Steven Gerrard mislykkedes planerne om titlen.

Rige klubejere bringer dog ikke altid succes med sig. Det er engelske Newcastle et glimrende eksempel. Mike Ashley, som blandt andet ejer den engelske sportskæde, Sportdirect, er nemlig en meget velhavende mand, men miserabel ledelse og dårlige præstationer har medvirket til, at man lige nu er placeret under nedrykningsstregen.

Læs også: Klopp: Hele holdet tænker kun på Merseyside-derbyet

Nedenfor kan du se nogle af de Liverpool produkter, som vores sponsorer forhandler. Støt vores sponsorer de støtter os 🙂

[shopello_products]