VM i 2022. Hvordan stiller Spanien op? Vi forsøger at give et bud her:

1. GK: David de Gea

Alder i 2022 World Cup: 32 år

David De Gea er stadig en klassekeeper selvom han ikke helt præsterede som Spaniens fas kunne have håbet. Og det vil han fortsat være i 2022 – som mange ved, så er en målmands bedste alder på den anden side af de 30 år. Hvis det er tilfældet for David De Gea, så har han udsigt til at blive verdens absolut bedste målmand under slutrunden i 2022.

(Photo by Simon Stacpoole/Mark Leech Sports Photography/Getty Images)

Andre muligheder: Kepa Arrizabalaga (28 år)

2. Højre Back: Álvaro Odriozola

Alder i 2022 World Cup: 26 år

Faktisk var Alvaro Odriozola også en del af Spaniens VM trup denne sommer, men han kom aldrig i kamp, fordi han er tredjevalg på højreback-positionen. I stedet har Dani Carvajal og Nacho spillet og det har gjort til en passiv tilskuer fra bænken. Hans tid på landsholdet skal dog nok komme. Han er kun 26 år om fire år – ingen alder for en fodboldspiller. Allerede nu har han fået gang i karrieren med et skifte til selveste Real Madrid. Han er nemlig udset til at være Dani Carvajals aflastning i hovedstadsklubben.

Andre muligheder: Dani Carvajal (30 år)

3. Venstre back: Alex Grimaldo

Alder i 2022 World Cup: 26

Alex Grimaldo er en meget interessant spiller. I sine unge år var han en del af Valencias og Barcelonas ungdomssystem inden han for et par siden skiftede til portugisisk fodbold. Her er han i en alder af 22 år, fast mand på Benfica-mandskabet. Hans præstationer gav ham dog ikke en plads i truppen til dette VM, men faktisk har flere af Europas topklubber været sat i forbindelse med ham. Her kan nævnes Borussia Dortmund og Tottenham. Han er den perfekte afløser til Jordi Alba.

Andre muligheder Jose Gaya (27 år), Aarón Martín (25 år)

4. Midterforsvarer: Unai Núñez

Alder i 2022 World Cup: 25

Det nok største problem, som spansk landsholdsfodbold står overfor i nyere tid, er midterforsvaret. Hvad gør man når verdens stærkeste makkerpar, Gerard Pique og Sergio Ramos lægger støvlerne på hylden? Man skal selvfølgelig ud og finde nogle nye og gerne to spillere, der kender hinanden og på den måde kan arbejde tæt sammen. Det bliver dog noget af en udfordring. Et bud er dog Unai Nunez, der lige nu er 21 år. Han spiller i skrivende stund i Athletic Bilbao og var en af spillerne, der brød igennem sidste sæson. Han har modtaget interesse fra Barcelona og vi tror han kan blive den helt store stjerne til VM i Qatar til 2022.

Andre muligheder: Iñigo Martinez (31 år), Nacho Fernandez (32 år)

5. Midterforsvarer: Jorge Mere

Alder i 2022 World Cup: 25

Jorge Mere er viceanfører på Spaniens U21-landshold. Han har altså kvaliteter til at tage ansvar og gå forrest og det er der brug for i midterforsvaret. Han har allerede erfaring fra topniveau med mange over 50 førsteholdskampe for Sporting Gijon. Sidste sæson skiftede han til FC Köln og han har gjort det udmærket for den tyske klub. Han er hurtigt, aggressiv og ærgerrig – præcis sådan en spiller, der vil gøre sig godt på det spanske landshold. Mon han passer sammen med Unai Nunez, så de kan blive de nye Ramos og Pique?

Andre muligheder: Jesus Vallejo (25 år), Yeray Alvarez (27 år)

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side