F.C. Københavns norske træner, Ståle Solbakken mener, at klubben skal blive 30 procent bedre for at kunne begå sig i Europas fornemmeste turnering, Champions League.

COPENHAGEN, DENMARK – AUGUST 02: Action from the UEFA Champions League 3rd round 2th leg Qualification match between FC Copenhagen and Vardar Skopje at Telia Parken Stadium on August 2, 2017 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Onsdag aften sikrede F.C. København sig endnu engang et efterår med europæisk gruppespil. Det skete, da Østerbro-klubben hjemme i Telia Parken besejrede makedonske FK Vardar med 4-1, og derfor ryger videre til playoff-kampene med samlet 4-2.

I playoff-kampene skal F.C. København kæmpe mod en endnu ukendt modstander om at komme med i gruppespillet i Europas fornemmeste turnering, Champions League.

Glipper det, venter en plads i Europa Leagues ditto. Målet er dog naturligvis at komme i Champions League-gruppespillet, men spillemæssigt rammer holdet ikke det niveau i øjeblikket. Det vurderer træner Ståle Solbakken.

– Chancerne for at vinde i playoff er dårligere end sidste år, men med de hold, vi kan møde, er det muligt. Forbedrer vi os ikke med 30 procent, bliver det ikke sjovt at gå videre. Vi skal være bedre, end vi er nu, siger Ståle Solbakken.

LÆS OGSÅ: FCK-anfører: Vi skal nok nå gruppespillet – men vi har brug for dette!

Han mener dog stadig, at det er muligt at komme op i gear. De nuværende spillere skal løfte sig, og samtidig arbejdes der på forstærkninger i kulissen.

– Jeg håber, at nogle spillere bliver stærkere fysisk de næste uger, og at de flytter sig og bliver mere sammentømrede. Vi får også Peter Ankersen tilbage, så vi har en naturlig højre back.

– Vi arbejder også døgnet rundt på at hente en forstærkning eller to, da truppen er for smal. Men de spillere, vi vil have, er for dyre eller kræver for meget i løn, og de spillere, der vil til os, er for dårlige.

LÆS OGSÅ: Rygte: Leeds-stjerne på vej til Tyrkiet i 200 millioner-skifte

– Så vi må se, om det lykkes. Det ser svært ud. Det kan være i midterforsvaret, hvor vi helst skal have fire spillere, og det kan være en midtbanespiller, hvis vi finder den rigtige type.

– Men dem, vi har henvendt os til, ønsker langt mere i løn, end vi kan tilbyde, fortæller Solbakken.

FCK’s kommende modstander findes ved lodtrækning på fredag.

LÆS OGSÅ: Den er helt gal i FCK: Sætter negativ rekord- ikke set værre i dette årtusinde!