Comeback. Hvad er et comeback. Det er svært at definere – og derfor gør vi det ikke. I stedet har vi beskrevet nogle af de største og mest medrivende comeback i historien. Første del kan læses her.

Nu er det tid til del 2. Tre, to en, comeback!

4. Reading 5-7 Arsenal, League Cup, 2012

Readings tilbagevenden til den bedste engelske række i 2012 gik ikke helt som planlagt. Klubben røg nemlig direkte tilbage i The Championsship som det absolut dårligste mandskab. På trods af dette så nåede det alligevel at sætte klubbens navn på landkortet. De var nemlig deltagere i den fantastiske League Cup-kamp mod Arsenal i 2012, som gav underholdning til tilskuerne for alle pengene. Virkelig en medrivende kamp, der faktisk godt kan genses, hvis man har lyst en lørdag aften.

Det er oktober og Arsenal er storfavoritter i pokalturneringen mod Reading. Det er sekstensdelsfinalerne og derfor er der meget på spil – specielt for Reading, der har set sin chance for måske at vinde et trofæ i den sæson. Og det starter sindssygt. De kommer foran 4-0 i første halvleg.

Olivier Giroud og Laurent Koscielny scorede for Arsenal til henholdsvis 4-1 og 4-2. The Walcott scorede også – og så scorede han igen. Fem minutter inde i tillægstiden får Walcott prikket den ind til stillingen 4-4 og så skal kampen afgøres i forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence.

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

Marouane Chamakh scorede for Arsenal med et flot langskud til 5-4 for Arsenal, men et par minutter senere så udlignede Pavel Progenbyak. 5-5 og nu skulle kampen hen til overtiden af anden halvleg af den forlængede spilletid før den fik en afgørelse. Walcott var manden, der gjorde det til 6-5 og Chamakh nettede også endnu en gang. 7-5 og comback for Arsenal var en realitet. Reading måtte se sig besejret, men de var med i sæsonens bedste kamp set fra et neutralt synspunkt – og det netop grunden til at vi kan huske Reading i den sæson for andet end at blive nummer chok i Premier League.

3. Blackpool 4-3 Bolton Wanderers, FA Cup, 1953

Den ældste af kampene på denne liste er listens nummer tre. Kampen mellem Blackpool og Bolton Wanderers i FA Cuppen er kendt som “Matthews-finalen”. Fordi Sir Stanley Matthew, en af England aller største målscorer, havde en nøglerolle i kampen. Dette på trods af at Matthews’ holdkammerat Stan Mortensen faktisk scorede hattrick i kampen.

Se dem her: Premier League-transfers der sker i denne uge!

Det er 1953 og Bolton fører med 3-1 på Wembley Stadium med 25 minutter tilbage af kampen. Og så gik Mortensen, med det danske efternavn, ellers igang. Han scorede for Blackpool på et indlæg fra Matthews til 3-2. Og nu var håb for Blackpool og de mange fans på det engelske nationalstadium. Efter 89 minutter scorede Mortensen på et flot frispark og måltavlen var nu i balance. I overtiden brillierede Matthews igen. Han løber fri af sin direkte modspiller på kanten og slår et fantastisk indlæg til Bill Perry, der fuldender comeback for Blackpool.

Matthews er den ældste spiller nogensinde fra England til at spille for det engelske llandshold og i Englands bedste fodboldrække.