2. Liverpool 3-3 AC Milan, Champions League, 2005

Listens  nummer to er bestemt en som rigtig mange kan huske. Og hvis man var for ung til at huske kampen, så har man helt sikkert set klip af den på internettet. Det var simpelthen en fuldstændig vanvittig Champions League-finale.

AC Milan var foran, da dommeren fløjtede til pause efter første halvleg. Paolo Maldini havde scoret til 1-0 efter blot 52 sekunders spil og senere havde Hernan Crespo nettet to gange. Efter kampen gik der rygter om at AC Milan-spillerne drak champagne i pausen. De var simpelthen stensikre på at vinde kampen. Om det er sandt vides ikke, men rygterne florer stadig, når snakken går på Champions Leaguefinalen i 2005.

Steven Gerrard (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Liverpool gjorde så selvfølgelig det umulige i 2. halvleg. De lavede et comback. Et vaskeægte comeback. Og så endda i finalen. Det kan ikke blive finere. Anfører Steven Gerrard var hovedarkitekten bag 3-3-kampen. Han spillede sit livs anden halvleg. Mange mener, at de 45 minutter definerer midtbanespillerens karriere. Aldrig har en spiller været så god.

Kun 7 minutter inden i anden halvleg stod den 3-3. Ja det er rigtigt. Det tog kun Liverpool syv minutter at få kampen i balance. Steven Gerrard scorede selv. Ligesom Xabi Alonso og Vladimir Smicer også gjorde. Kampen gik i forlænget spilletid og der trak Liverpool det længste strå. Målmand Jerzy Dudek var helten. Han reddede tre straffespark og så var Liverpool mestre i Europa.