10. Wilfried Zaha

Mon Zaha en dag får lov til at vise sig frem i en klub på størrelse med Manchester United? (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Fra: Crystal Palace

Til: Manchester United

Pris: 130 millioner danske kroner

Den engelske landsholdsspiller Wilfried Zaha skiftede i januartransfermarkedet i 2015 til selveste Manchester United fra bundklubben Crystal Palace i den bedste engelske række. Han var på den tid blandt de bedste unge spillere og han var spået en fremragende fremtid af holdkammerater såvel som trænere og eksperter. United udlånte ham direkte tilbage til Palace for resten af sæsonen, men da han så kom til The Red Devils efter sommerferien fik han aldrig rigtig en fair chance for at spille sig ind på holdet. Den daværende manager David Moyes så sig hurtig sur på ham efter fire kampe med dårlige præstationer og ingen mål eller assists. Den hurtige kantspiller kunne ifølge Moyes ikke bruges og derfor endte han på bænken og på tribunerne til stor ærgelse for fansene, der havde forvente Zaha som deres nye kæledække. Han er siden blevet solgt tilbage til Crystal Palace for det halve af overgangssummen på 130 millioner danske kroner.

9. Jean-Alain Boumsong

​Fra: Glasgow Rangers

Til: Newcastle United

Pris: 70 millioner danske kroner

Skiftet foregik tilbage i 2004-05-sæsonen og indebag at Jean-Alain Boumsong skiftede fra den bedste skotske klub Rangers til Newcastle United i toppen af Premier League. Den franske landholdsspiller var på det tidspunkt blandt de hotteste navne i Europa og mange mente, at Newcastle havde lavet et godt køb. Men ærligt talt, så gik det helt galt med midterforsvareren i klubben. Han første kamp var en katastrofe, han fik flere røde kort efterfølgende og laver store fejl, der både kostede mål og point. Han blev hurtigt solgt til Juventus året efter for kun 30 millioner danske kroner.

8. Kim Kallstrom

Fra: Spartak Moscow

Til: Arsenal

Pris: Lån

De fleste kan huske Kim Kallstrøm skifte til Arsenal i januar for et par sæsoner siden. De fleste troede, at det var en joke – hvordan skulle Kallstrøm nogensinde kunne gøre sig gældende på Arsenal-holdet? Det kom han så sandelig heller ikke til. Den svenske landsholdsspiller og tidligere Lyon-midtbanespiller kom aldrig rigtig i gang i London-klubben. De første par måneder var han ude med en skade i ryggen og da han så endelig blev klar til at spille, to måneder før lånekontrakten udløb, var han ikke imponerende. Han var dog med til at spille Arsenal i finalen i FA Cup med en straffesparksscoring mod Wigan Athletic i semifinalen og det er måske den oplevelse som de fleste husker ham for. Ellers var tiden hos Arsene Wenger ikke særlig god…

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side