Et nyt studie fra England, foretaget af Football Observatory, har undersøgt, hvilke spillere fra de europæiske ligaer, der er bedst til at kreere chancer. Det er der kommet denne fine listicle ud af.

af Emil Plovgaard

Football-observatory.com har været på en længerevarende opgave, da de har fulgt samtlige spillere i de fem største europæiske ligaer.

Efterfølgende har man taget udgangspunkt i hvor mange chancer, de har skabt i de seneste 1000 minutter, de har spillet og efterfølgende rangeret dem, hvor 100 er det højeste tal, der kan opnås.

Det skal dog lige understreges, at det kun er spillere, som har været på banen i mindst fire kampe ud af de 1000 minutter, altså 360 minutter, der tæller med i statistikken og målmænd tæller af åbenlyse årsager heller ikke med.

Vi starter som altid fra bunden af, og her har vi fået følgeskab af den 27-årige tysker, Toni Kroos fra Real Madrid. Han har opnået 90 ud af 100 point, og det er næsten også en selvfølgelighed, når man spiller i Real Madrid, der ofte kommer let til chancer.

Næste levende billede er bosniske Miralem Pjanic fra Juventus. Han har ligeledes opnået en score på 90 ud af point, og også her må man blot konstatere, at topholdene i ligaerne naturligvis er repræsenteret, da de jo ofte kommer frem til en del chancer i løbet af en kamp.

Som nummer otte på listen finder vi ingen andre end den argentinske troldmand Lionel Messi. For selvom alderen viser de 29 år, er den lille spektakelmager ikke faldet i niveau. Gang på gang bliver han ved med at levere, og det er også derfor, han ligesom de to andre (Kroos og Pjanic, red.) kan opnå en score på 90 ud af 100 point.

Brug pilene i bunden for at bladre