Træneren i en fodboldklub er en af de vigtigste positioner for holdet, og det er primært ham, der høster roser når holdet har succes og ham der får skylden, når holdet taber og underpræsterer. 

Af David Paris 

Når en træner kommer til en ny klub, kommer han oftest med sine egen idé omkring, hvordan fodbold skal spilles og med sig egen fodboldfilosofi. Dette kan skabe gnidninger mellem trænere og nogle af de største personligheder på holdet og også selve klubbens bestyrelse. Det er for det meste sådan, at de største og bedste klubber i verden altid går efter de bedste trænere i verden. Trænerne kan man derfor sige, bliver handlet som almindelige fodboldspillere og det kan resultere i nogle heftige lønninger til trænerne.

Vi har, med inspiration fra mediet totalsportek.com, udarbejdet en liste, der placerer de 16 bedst betalte fodboldtrænere på en rangliste, der bliver domineret af trænere fra verdens hårdeste liga; Premier League.

16 – Walter Mazzarri – Watford

gettyimages-607516536

Den italienske træner Walter Mazzarri har gennem hele sin professionelle trænerkarriere på 15 år, kun trænet italienske hold, men i foråret 2016 offentliggjort den nyoprykkede Premier League-klub Watford, at de havde lavet en aftale med den 54-årige træner. Aftalen indbringer ham eftersigende 20 millioner kroner årligt, men efter søndagens sejr over titelaspiranterne fra Manchester United kunne han måske have en lønstigning i vente.

15 – Joachim Löw – Det tyske landshold

LILLE, FRANCE - JUNE 26: Joachim Loew, head coach of Germany looks on prior to the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Germany and Slovakia at Stade Pierre-Mauroy on June 26, 2016 in Lille, France. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Joachim Löw overtog trænerjobbet som cheftræner for det tyske landshold i 2006. Dengang tjente han nok ikke 25 millioner kroner årligt, som han gør den dag i dag. Og det er der en grund til. Löw er nemlig den primære grund til landsholdets EM- og VM-triumf og gode præstationer til andre slutrunder.

 14 – Slaven Bilic –  West Ham United 

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 10: Manager of West Ham United, Slaven Bilic blows a bubble pre match during the Premier League match between West Ham United and Watford at Olympic Stadium on September 10, 2016 in London, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Som professionel fodboldspiller havde Slaven Bilic en fortid i West Ham United og Everton, og det er formentlig den erfaring, der har givet ham succes som træner i den bedste engelske række for netop West Ham United. Den meget aggressive og karismatiske træner endte på en syvendeplads sidste sæson og har siden fået lønforhøjelse, der betyder, at han tjener 25 millioner kroner årlit.

13 – Claudio Ranieri – Leicester City 

Claudio Ranieris mandskab tager til Watford for at gå efter sejren.. (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Leicester City-træneren vandt overraskende Premier League-trofæet sidste år, og er siden blevet udråbt som et taktisk geni i hele fodboldeuropa. I dag kender alle til navnet Ranieri og tidligere i år skrev den italienske træner under på en ny kontrakt som gør, at han kan hæve 27 millioner kroner i banken om året.

 12  – Sam Allerdyce –  Englands landshold

TRNAVA, SLOVAKIA - SEPTEMBER 04:  Sam Allardyce manager of England looks thoughtful during the 2018 FIFA World Cup Group F qualifying match between Slovakia and England at City Arena on September 4, 2016 in Trnava, Slovakia.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Sam Allardyce er blandt Premier Leagues mest erfarne trænere og næsten træner samtlige hold i Premier League, i hvert fald hvis man ikke tæller de store klubber som Chelsea, Liverpool og Manchester United med. Den engelske træner er kendt for ikke at kunne rykke ned og for at spille effektivt og fysisk fodbold. I dag er han træner for det engelske landshold, der snart håber på at vinde en titel. Tjener 30 millioner kroner om året.

11 – Diego Simeone –  Atletico Madrid 

MADRID, SPAIN - AUGUST 21: Head coach Diego Pablo Simeone of Atletico de Madrid gives instructions during the La Liga match between Club Atletico de Madrid and Deportivo Alaves at Vicente Calderon stadium on August 21, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Da Atletico Madrid for et par sæsoner siden vandt det spanske mesterskab og også spillede sig i finalen i Champions Leauge, blev Atletico Madrids cheftræner Diego Simone kendt af hele verden. Den argentinske træner har været i klubben siden 2011 og er elsket alle. Følelserne sidder altid helt ude på tøjet, når der er kamp og til interviewene er han altid hudløst ærligt. I øjeblikket tjener han om året 38 millioner kroner, hvilket han skrev under på i en kontrakt i 2015.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side