Ousmane Dembélé til FC Barcelona var en af sommerens største transfers. Men den franske angriber har vist sig at have lidt af et glasben. Således er han allerede røget ud for anden gang med en alvorlig skade under hans forholdsvis korte ophold hos catalanerne.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Der var store forventninger til Ousmane Dembélé, da han i sommer skiftede Borussia Dortmund ud med FC Barcelona for en sum på lidt over 105 millioner euro (lige i underkanten af 800 millioner kroner).

Dog er det indtil videre kun blevet til 143 minutter i benene for den franske angriber. Men det er altså ikke fordi, at han er blevet sat af. Den franske angriber har blot været (meget) uheldig med de skader, han allerede er løbet ind i.

https://www.facebook.com/goal/posts/10156120532918598

I søndagens opgør på udebane mod Real Sociedad – en kamp som vandt catalanerne med noget besvær vandt 4-2 – pådrog han sig en fiberskade.

Det var hans blot fjerde optræden for FC Barcelona i denne sæson, hvorfor det da også kun er blevet til 143 spilminutter i alt.

Det betyder, at den catalanske storklub reelt set har betalt 734.000 euro (5.460.960 kroner) for hvert minut Dembélé har været iført Barcelona-trøjen i La Liga.

Læs også: 1.250.000.000 + Bale: Her er Real Madrids sindssyge bud på Premier League-stjerne

Med fiberskaden, som, antageligt, holder ham ude i de næste tre til fire uger kan han dermed se frem til en tur til lazarettet. Han går også glip af det catalanske derby mod Espanyol, ikke bare én gang, men hele tre gange den kommende måned.

Det forventes, at Dembélé atter vil være kampklar til kampen mod Getafe d. 11. februar.

FC Barcelona har dog vist, at de sagtens kan spille fodbold uden deres dybt indkøbte stjerne i denne sæson. Således ligger den spanske storklub solidt placeret i rækkens øverste halvdel på en aktuel førsteplads. Distancen til ærkerivalerne fra Real Madrid er på historiske 19 point.

Læs også: Lækket: Lukaku har afsløret stor transfer – se hans slettede billede på Snapchat