Verdens bedste unge fodboldspillere. Vi har tidligere skrevet om verdens bedste spillere, i kategorierne: midterforsvarer, back, defensiv midtbanespiller, offensive midtbanespiller og angriber. Det kan du læse om her: Hvem er verdens bedste midtbanespiller og angriber? Få svaret her og Hvem er verdens bedste midterforsvarer og back? Få svaret her. Nu er turen kommet til de bedste spillere U23 i ovenstående kategorier. Det er en liste udarbejdet af CIES Football Observatory. I denne artikel får du første del; verdens bedste midterforsvarer og backs.

Eksperterne på CIES har brug følgende seks punkter til at lave listen: Evne til at komme tilbage, kreativitet (assists og antal chancer kreeret) , skudfærdigheder (mål og skud på mål), pasningsspil, ansvarlighed, perfektion eller grundighed eller nøjagtighed.

Ud fra de punkter har de så givet spillerne point fra 1 til 100. Den bedste spiller har, ifølge dem, altså 100 point i hver kategori. Disse punkter kan også beskrives som egenskaber, som mediet mener, er væsentlige i det moderne fodboldspil. Spillerne har fået point efter, hvor dygtige de har været i denne sæson. Et kriterium for at komme i betragtning til listen, er, at man som minimum skal have spillet 50% af klubbens samlede antal spilminutter. Derudover er det et kriterium, at man er født på eller senere end 01/01 1992. Dette gør altså listen til en U23 rangliste.

Verdens tiende bedste midteforsvarer U23 er Shkodran Mustafi

10

VALENCIA, SPAIN - JANUARY 25: Shkodran Mustafi of Valencia reacts during the La Liga match between Valencia CF and Sevilla FC at Estadi de Mestalla on January 25, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Navn: Shkodran Mustafi

Alder: 23

Klub: Valencia

Point: 51

 

 

Verdens niende bedste midterforsvarer U23 kan du se på næste side – brug blot piletasterne nedenfor