Manchester United slog på sensationel vis Paris Saint-Germain ud af Champions League i denne uge.

MANCHESTER, ENGLAND – FEBRUARY 12: Marcus Rashford of Manchester United is closed down by Angel Di Maria of PSG during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg match between Manchester United and Paris Saint-Germain at Old Trafford on February 12, 2019 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

United gik videre takket være et straffespark i det sidste minut. Efterfølgende er straffesparket blevet diskuteret i de engelske aviser. Og der er skrevet mangt og meget om situationen op til dommerens pegen på pletten.

Nu har UEFA så offentliggjort en afgørelse, som forklarer, hvorfor der blev dømt straffespark i midtugens kamp.

Den slovenske dommer, Damir Skomina, blev kaldt hen til VAR-kassen for at kigge en situation igennem. Efter at have set utallige gengivelser af situationen, besluttede han sig for at dømme straffespark.

Og nu er hans kendelse så også blevet offentliggjort. Der blev nemlig dømt straffespark, da Presnel Kimpembes arm ikke var tæt nok på hans krop, da Diogo Dalots skud ramte førnævntes arm.

UEFA: Derfor var der straffe

“Efter at have set situationen igennem via VAR, blev dommerteamet enige om, at afstanden mellem Diogo Dalot og Presnel Kimpembe var stor nok til, at en eventuel hændelse måtte have været forventelig.”

“Forsvarsspillerens arm var ikke tæt nok inde på hans krop. Dermed gjorde han sig bredere, og dette resulterede i, at bolden ikke gik i mål.”

“Derfor fløjtede dommeren straffe.”

Marcus Rashford omsatte straffesparket til et mål og sendte dermed Manchester United videre på grund af reglen om udebanemål.

Den udlejede Molde-træner, Ole Gunnar Solskjær, er stadig kun ansat på en midlertidig kontrakt. Hvis de imponerede resultater fortsætter, er det dog svært at se, at han ikke skulle blive i trænersædet.

Søndag venter der et brag af en kamp i Premier League, når Manchester United og Chelsea tørner sammen. Det er en kamp, som meget vel kan være med til at definere de to klubbers sæson.