En næsten ukendt forsvarsspiller er netop stået frem i lyset og afslører, at han sidste sommer fik et tilbud fra selveste Barcelona, som han dog valgte at afvise. Han hedder Mauricio Lemos, spiller for Las Palmas og så er de nok de færreste der har hørt noget om ham, men faktisk er han et stort talent.

Af David Paris  

Den lille nyoprykkede klub Las Palmas har i truppen en meget speciel, ung og talentfuld fodboldspiller. Hedder Mauricio Lemos, er 21 år og så kunne han sidste sommer have været Barcelona-spiller. Han valgte dog at takke nej til tilbuddet fra den catalanske storklub.

Den uruguayansk-fødte fodboldspiller kom til Las Palmas sidste sæson efter at have tilbragt tre år i den bedste russiske række i klubben Rubin Kazan. To af disse sæsoner var dog på lån fra Defensor Sporting fra sit hjemland, hvor han også er vokset op og har fået sin fodboldopdragelse.

Da han skiftede til Las Palmas kunne han angiveligt have valgt Barcelona i stedet, der verdensklasse spillere som Lionel Messi og Neymar. Han kunne dog ikke være sikker på spilletid på førsteholdet og valgte derfor en mindre klub, nemlig Las Palmas, hvor han var næsten var garanteret en plads startelleveren hver weekend.

Lemos siger selv om episoden og kontraktforhandlingerne med Barcelona: “Sportsdirektøren fortalte mig, at de var interesserede, og at de var villige til at give mig en mulighed. Tilbuddet overbeviste mig ikke. Vi talte ikke om penge, bare om fodbold. Jeg tænker ikke på penge lige nu, jeg tænker kun på at forbedre mig som spiller.

“Jeg kom fra Rusland til et hold, hvor jeg kan gøre netop det. Las Palmas gav mig den mulighed. Jeg vil fortsætte med at blive bedre. Selvfølgelig ved jeg, at Barcelona er et godt hold, og nogen vil gerne spille der, men nogle gange skal man ikke tænke på prestige men på sig selv. Jeg vidste, at jeg ikke ville få mange minutter på banen der. Jeg fortryder intet, jeg har taget min beslutning, og jeg står ved den. Det er min fremtid, og jeg er selv med til at forme den,”fortalte Lemos i et interview for få dage siden.