Barcelonas franske forsvarsstjerne, Samuel Umtti, skrev søndag under på en ny femårig kontrakt med de spanske mestre. Foruden en markant lønforhøjelse, indeholder kontrakten også en frikøbsklausul på flere milliarder kroner.

Samuel Umtiti

Her ses franske Samuel Umtiti i kamp for FC Barcelona i La Liga mod Celta Vigo i denne sæson. Foto: Alex Caparros/Getty Images

Franske Samuel Umtiti har været et af de hedeste emner på rygtebørsen denne sommer. Flere gange er han blevet rygtet til klubber som Manchester United, og hele tiden har der været snak om, at han skulle være på vej væk fra Cataloniens hovedstad.

En af grundene til, at Umtiti var rygtet væk til mange klubber var den frikøbsklausul, som stod indskrevet i hans gamle kontrakt. Den lød på sølle 450 millioner kroner – og det er altså ingen sag for de fleste klubber i Premier League.

Med den nye kontrakt, slår Umtiti dog sin fremtid fast med syvtommersøm. Han bliver hos FC Barcelona. Rygterne blev aflivet søndag, da Umtiti satte sin underskrift på en ny kontrakt, som binder ham med catalanerne i yderligere fem år. Desuden indeholder kontrakten også en frikøbsklausul, som de færreste klubber har råd til at betale.

LÆS OGSÅ: Gavmilde Barca: Liverpool kan hente målmand til halv pris

Den er nemlig skyhøj. Det skriver engelske BBC, der har talt med præsidenten i klubben, Josep Maria Bartomeu.

– Frikøbsklausulen lyder nu på 3,7 milliarder kroner.

Umtiti, som spillede en hovedrolle, da han scorede det første mål i fredagens testkamp mod Italien, som Frankrig vandt med 3-1, skiftede i 2016 Olympique Lyon i hjemlandet ud med FC Barcelona. Her har han optrådt 88 gange med to mål til følge.

Foruden de to mål, har han vundet en La Liga-titel og to Copa del Rey-titler med FC Barcelona, som han nu har papir på frem til sommeren 2023.

LÆS OGSÅ: Medie: Brasilianer venter på Liverpool