Ajax tager i aften mod Lyon på eget græs, og det er meget atypisk – men ikke første gang – at en Europa League-kamp afvikles på en onsdag i stedet for den vanlige dag, torsdag. Her følger en forklaring om hvorfor.

Ajax er for første gang siden 1997 i en europæisk semifinale. (Photo by Harold Cunningham/Getty Images for UEFA)

Ajax skal i aften op mod Lyon i Europa League-semifinalens første kamp, og det er meget usædvanligt, at et sådant opgør afvikles en onsdag, idet den faste Europa League-dag er fastsat til at være torsdag.

Nu har den engelske avis, Daily Mirror, dog løftet sløret for, hvorfor den spilles onsdag og ikke torsdag.

Det skyldes nemlig, at man i Holland holder helligdag i morgen, og derfor vil der heller ikke blive afviklet fodbold den dag.

Helligdagen i Holland den 4. maj er en fast tradition, og er en dag, hvor man mindes de soldater, der er afgået ved døden i den hollandske hær.

Klokken 20 – altså først i morgen – vil der blive afholdt et minuts stilhed og hele Holland vil for et øjeblik gå i stå, da al offentlig transport indstilles.

Derudover sender TV og radio kun fra 19.00 til 20.30 og altså ikke nonstop som normalvis.

Den anden Europa League-semifinale mellem Celta Vigo og Manchester United finder sted på normale vilkår. Der fløjtes til kamp i den galiciske by, Vigo, klokken 21.05.