Det kommer nok som et chok for de fleste, men en af Manchester Citys største stjerner har i skjul taget sig en universitetsuddannelse. Læs, hvem det drejer sig om her. 

AF KRISTIAN PARIS

Manchester Citys kaptajn, Vincent Kompany, har netop bestået sin bachelor eller master i Business Administration (MBA) fra Manchesters Business School.

Det lader nemlig til, at den store belgier ikke kun er i stand til at bruge hovedet, når han skal forsvare Premier League klubbens mål fra aggressive angribere. Han kan nemlig også bruge det, når han sidder på skolebænken – noget han i hemmelighed har gjort på det seneste.

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Den 31-årige spiller har på trods af, at han de seneste år har tjent mere end hvad de fleste kommer til at tjene hele livet, alligevel set vigtigheden i en ‘rigtig’ uddannelse. Han har senest takket sin mor, for at hun har åbenbaret ham og haft den positive indflydelse på hans valg af studie.

– Jeg har altid syntes, at uddannelse er super vigtig, og det er blot blevet understøttet af min mor igennem hele livet, har Kompany udtalt til Universitets egen hjemmeside, der er mere end beæret over at have sådan en kendis gående på deres campus i ny og næ.

 

– Denne uddannelse har været perfekt for mig, og jeg vil gerne takke min mor for at hjælpe mig med at tage det svære valg og starte – dengang for nogle år tilbage.

Men hvorfor har så rig en fodboldspiller brug for en uddannelse og måske en ekstra indtægtskilde i fremtiden? Han kan jo leve af den løn han får om ugen i mange år fremover – hvis altså blot forbruget sættes lidt ned.

Kompany og hans mor synes nemlig ikke kun det er vigtig med en rigtig uddannelse, for Kompany mener nemlig, at man kan betragte hans privat økonomi lidt som en forretnings, og derfor er det i følge ham at have øjne for, hvordan sådan en administreres og styres.