Den danske klub AaB er kendt for sin satsning på danske talenter. Og har indtil videre haft stor succes med dette.

Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Af Emil Plovgaard

Fredag meddelte klubben så, at der bliver rykket seks talenter op fra klubbens ungdomshold til klubbens Superligatrup.

AaB indleder forberedelserne til den nye sæson 2016/2017 den 16. juni, og også i år er der meldt om tilgang fra klubbens talentsektor.

Til klubbens hjemmeside konstaterer sportsdirektør Allan Gaarde følgende:

“Det gælder således fra den kommende sæson for Magnus Christen, Rasmus Thellufsen, Sebastian Grønning, Joakim Mæhle, Bardhec Bytyqi og Morten Rokkedal. Sidstnævnte fik sin førsteholdsdebut i sidste sæsons sidste kamp mod OB.

Selvom vi nu er tilført masser af talent i truppen, så kigger vi os stadig omkring efter forstærkninger udover Markus Holgersson og Marco Meilinger, da det naturligvis er særdeles vigtigt, at vi har den rette balance og det rette mix af unge og mere erfarne spillere i truppen.”

Klubbens talentchef, Jacob Larsen, fortæller:

“Det er interessant, at alle seks oprykkede spillere skiftede til AaB allerede som U/13 eller U/14, hvorfor der udover vores vigtige samrabejdsklubber også er grund til at rose vores eget dygtige korps af trænere og ledere, som er medvirkende til at skabe et godt udviklingsmiljø i AaB.”

Ikke siden årgang 1991, bestående af blandt andre Jakob Ahlmann, Nicklas Helenius, Kasper Kusk og Mathias Wichmann, har så mange unge spillere fundet vej til AaB’s Superligatrup på én gang.

Læs også: England ligger søvnløse forud for Rusland-kampen: Her er den absurde grund